iltasyazilim
FD Üye
ttMalzemeler
*1 su bardağından 1 parmak az yeşil mercimek
*2 su bardağı pilavlık bulgur
*1 orta boy soğan
*1 5 yemek kaşığı zeytinyağı
*2 tatlı kaşığı tereyağı
*Tuz
Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Merhabalar
1
*Öncelikle mercimekleri yıkayıp süzüyoruz
*Mercimekleri tencereye alıp sıcak suda 10 dakika haşlıyoruz (su kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika tutuyoruz )10 dakika sonra mercimekleri süzüp yeniden 5 dakika daha haşlıyoruz
*Yeşil mercimek kara su bıraktığı için 2 kez haşlıyoruz
*Yanlız toplamda 15 dakikayı geçmemeli ki çok fazla yumuşamasın )
*Haşlanan mercimeği süzüp suyunu ayırıyoruz (2 kez ekledigimiz suyu ayırıyoruz)
*Daha sonra pilavı yapacağımız tencereye zeytinyağını ekleyip küçük küçük doğradığımız soğanları iyice kızartıyoruz (lezzeti burda ) bulguru ekleyip 2 dakika kavuruyoruz
*Üzerine süzdüğümüz mercimekleri de ekleyip 2 dakika daha kısık ateşte kavuruyoruz son olarak suyunu (1 su bardağı mercimeğin suyu ve 4 su bardağı sıcak su toplam 5 bardak su ekledim) ve tuzunu da ekleyip karıştırıyoruz
*Yüksek ateşte kaynayınca altını kısıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz
*Pişince ocağın altını kapatıp tereyağını ekleyip karıştırıyoruz
*Pilavımızı dinlenmeye bırakıyoruz
Turşu ve kuru soğanla (olmazsa olmaz ) servis ediyoruz
Afiyet olsun
*1 su bardağından 1 parmak az yeşil mercimek
*2 su bardağı pilavlık bulgur
*1 orta boy soğan
*1 5 yemek kaşığı zeytinyağı
*2 tatlı kaşığı tereyağı
*Tuz
Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Merhabalar
1
*Öncelikle mercimekleri yıkayıp süzüyoruz
*Mercimekleri tencereye alıp sıcak suda 10 dakika haşlıyoruz (su kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika tutuyoruz )10 dakika sonra mercimekleri süzüp yeniden 5 dakika daha haşlıyoruz
*Yeşil mercimek kara su bıraktığı için 2 kez haşlıyoruz
*Yanlız toplamda 15 dakikayı geçmemeli ki çok fazla yumuşamasın )
*Haşlanan mercimeği süzüp suyunu ayırıyoruz (2 kez ekledigimiz suyu ayırıyoruz)
*Daha sonra pilavı yapacağımız tencereye zeytinyağını ekleyip küçük küçük doğradığımız soğanları iyice kızartıyoruz (lezzeti burda ) bulguru ekleyip 2 dakika kavuruyoruz
*Üzerine süzdüğümüz mercimekleri de ekleyip 2 dakika daha kısık ateşte kavuruyoruz son olarak suyunu (1 su bardağı mercimeğin suyu ve 4 su bardağı sıcak su toplam 5 bardak su ekledim) ve tuzunu da ekleyip karıştırıyoruz
*Yüksek ateşte kaynayınca altını kısıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz
*Pişince ocağın altını kapatıp tereyağını ekleyip karıştırıyoruz
*Pilavımızı dinlenmeye bırakıyoruz
Turşu ve kuru soğanla (olmazsa olmaz ) servis ediyoruz
Afiyet olsun