iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
1 büyük buzluk poşeti dondurulmuş semizotu (2 bağ)
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 çay bardağından biraz fazla pilavlık bulgur
1 orta boy soğan
1 kapya biber
300 gram yağsız dana kıyma
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biberdomates salçası karışımı
3 su bardağı su
Karabiber
Tuz
Yapılışı
Mercimeği önceden haşlayarak süzüyoruz
Tencerenin içine yağı alarak küçük küçük doğradığımız soğanlarımızı soteliyoruz
Kıymayı ilave edip biraz da onunla kavurduktan sonra küçük küçük doğranmış kapya biberi ekliyoruz
Salçasını da ekleyip bir iki dakika kavrulduktan sonra haşlanmış mercimek ve semizotunu ilave ediyoruz Suyunu da ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz Kaynayan yemeğimizin altını kısarak 10 dakika pişiriyoruz
Bulgurunu da ekleyip tuzunu ilave ederek kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz Pişen yemeğimizin üzerine karabiberini serperek altını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz
Dinlenen yemeğimiz üzerine isteğe göre yoğurt dökerek servis ediyoruz ??
Sebze sulanacağı için suyunu kontrollü ilave edin Bulguru ekledikten sonra bulgur suyunu çekeceği için kıvamını kendinize göre ayarlayabilirsiniz
Çok sulu ya da kuru olmayan çatallık bir tarif ??
Semizotunu dondurucudan kullanabileceğiniz gibi tazesinden de yapabileceğiniz pratik ve çok lezzetli bir yemek
Dondurucudan yapıldığında kararma oluyor mu diye merak edilip soruluyordu resimlerde görüldüğü gibi hiç kararma olmuyor ?
Ancak kararmaması için dondurucudan çıkar çıkmaz çözdürmeden, buzluyken kullanmaya dikkat etmelisiniz ?
Dondurucuya semizotunu kaldırmak için Dondurucuya Semizotu (Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız nefisyemektarifleri comdondurucuyasemizotu) adlı tarifime bakabilirsiniz
Deneyeceklere kolay gelsin ?
1 büyük buzluk poşeti dondurulmuş semizotu (2 bağ)
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 çay bardağından biraz fazla pilavlık bulgur
1 orta boy soğan
1 kapya biber
300 gram yağsız dana kıyma
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biberdomates salçası karışımı
3 su bardağı su
Karabiber
Tuz
Yapılışı
Mercimeği önceden haşlayarak süzüyoruz
Tencerenin içine yağı alarak küçük küçük doğradığımız soğanlarımızı soteliyoruz
Kıymayı ilave edip biraz da onunla kavurduktan sonra küçük küçük doğranmış kapya biberi ekliyoruz
Salçasını da ekleyip bir iki dakika kavrulduktan sonra haşlanmış mercimek ve semizotunu ilave ediyoruz Suyunu da ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz Kaynayan yemeğimizin altını kısarak 10 dakika pişiriyoruz
Bulgurunu da ekleyip tuzunu ilave ederek kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz Pişen yemeğimizin üzerine karabiberini serperek altını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz
Dinlenen yemeğimiz üzerine isteğe göre yoğurt dökerek servis ediyoruz ??
Sebze sulanacağı için suyunu kontrollü ilave edin Bulguru ekledikten sonra bulgur suyunu çekeceği için kıvamını kendinize göre ayarlayabilirsiniz
Çok sulu ya da kuru olmayan çatallık bir tarif ??
Semizotunu dondurucudan kullanabileceğiniz gibi tazesinden de yapabileceğiniz pratik ve çok lezzetli bir yemek
Dondurucudan yapıldığında kararma oluyor mu diye merak edilip soruluyordu resimlerde görüldüğü gibi hiç kararma olmuyor ?
Ancak kararmaması için dondurucudan çıkar çıkmaz çözdürmeden, buzluyken kullanmaya dikkat etmelisiniz ?
Dondurucuya semizotunu kaldırmak için Dondurucuya Semizotu (Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız nefisyemektarifleri comdondurucuyasemizotu) adlı tarifime bakabilirsiniz
Deneyeceklere kolay gelsin ?