iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
1 Su bardağı kırmızı mercimek
2 Su bardağı çiğ köftelik bulgur
3 Kuru soğan
1 Demet taze soğan
1 Çorba kaşığı domates salçası
1 Çorba kaşığı biber salçası
1 Çorba kaşığı pulbiber
2 Çorba kaşığı tereyağı
1 Demet maydonoz
4 Su bardağı su
Tuz
Karabiber
Birkaç salata yaprağı
Hazırlanışı
Mercimeği yıkadıktan sonra 4 su bardağı su ile haşlaıp süzün
Kuru soğanları soyup kıyın
1 kaşık tereyağını tavada eritin ve kuru soğanları pembeleşinceye kadar kavurun
Domates ve biber salçaları, pulbiber, tuz ve karabiberi ilave edin
Haşlanmış mercimeği de ekleyip karıştırarak pişirin
Ateşten alın
Ayıklanmış bulgur bu sıcak karışıma ilave edin
Karıştırıp 1520 dakika ağzı kapalı olarak bekletin
Kalan tereyağını eriterek üzerine dökün
Taze soğan ve maydonozu incecik kıyıp, mercimeğe ilave edin
Köfte yoğurur gibi yoğurun ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle sıkarak şekil verin
Servis tabağını birkaç salata yaprağı ile kaplayın
Hazırladığınız köfteleri dizip soğuk olarak servis yapın
1 Su bardağı kırmızı mercimek
2 Su bardağı çiğ köftelik bulgur
3 Kuru soğan
1 Demet taze soğan
1 Çorba kaşığı domates salçası
1 Çorba kaşığı biber salçası
1 Çorba kaşığı pulbiber
2 Çorba kaşığı tereyağı
1 Demet maydonoz
4 Su bardağı su
Tuz
Karabiber
Birkaç salata yaprağı
Hazırlanışı
Mercimeği yıkadıktan sonra 4 su bardağı su ile haşlaıp süzün
Kuru soğanları soyup kıyın
1 kaşık tereyağını tavada eritin ve kuru soğanları pembeleşinceye kadar kavurun
Domates ve biber salçaları, pulbiber, tuz ve karabiberi ilave edin
Haşlanmış mercimeği de ekleyip karıştırarak pişirin
Ateşten alın
Ayıklanmış bulgur bu sıcak karışıma ilave edin
Karıştırıp 1520 dakika ağzı kapalı olarak bekletin
Kalan tereyağını eriterek üzerine dökün
Taze soğan ve maydonozu incecik kıyıp, mercimeğe ilave edin
Köfte yoğurur gibi yoğurun ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle sıkarak şekil verin
Servis tabağını birkaç salata yaprağı ile kaplayın
Hazırladığınız köfteleri dizip soğuk olarak servis yapın