iltasyazilim
FD Üye
Mercimekli Haşhaşlı Börek (Süper Tat) Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet yufka
*1 büyük kase haşhaş
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı yeşil mercimek
*Karabiber tuz
Mercimekli Haşhaşlı Börek (Süper Tat) Tarifi Yapılışı Mercimeği yıkayıp yaklaşık 4 su bardağı su ile haşlıyoruz ,düdüklü tencere kullanacaksanız 15 dk yeterli Haşlanan mercimeğimizin içine karabiber ve tuzu ilave ediyoruz ,(eğer sulu kaldıysa mutlaka süzülmeli), böylece iç harcımız hazır oluyor Haşhaş ve sıvı yağı ayrı bir kapta karıştırıp sosu hazırlıyoruz 1 adet yufkayı tam açıyoruz hazırladığımız sosu üzerine sürüyoruz, 1 kat daha yufka koyuyoruz onunda üzerine sos sürüyoruz, sigara böreği sarar gibi üçgen olarak kesiyoruz Yaklaşık 1214 tane çıkıyor içine iç harcı koyup sarıyoruz Üzerine yufkaya sürdüğümüz harçtan sürüp fırında 180 derece ısı ile 30 dk pişiriyoruz Afyon’un yöresel böreği bükmeyi aratmayacak bir lezzet deneyen herkese Afiyet olsun
*4 adet yufka
*1 büyük kase haşhaş
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı yeşil mercimek
*Karabiber tuz
Mercimekli Haşhaşlı Börek (Süper Tat) Tarifi Yapılışı Mercimeği yıkayıp yaklaşık 4 su bardağı su ile haşlıyoruz ,düdüklü tencere kullanacaksanız 15 dk yeterli Haşlanan mercimeğimizin içine karabiber ve tuzu ilave ediyoruz ,(eğer sulu kaldıysa mutlaka süzülmeli), böylece iç harcımız hazır oluyor Haşhaş ve sıvı yağı ayrı bir kapta karıştırıp sosu hazırlıyoruz 1 adet yufkayı tam açıyoruz hazırladığımız sosu üzerine sürüyoruz, 1 kat daha yufka koyuyoruz onunda üzerine sos sürüyoruz, sigara böreği sarar gibi üçgen olarak kesiyoruz Yaklaşık 1214 tane çıkıyor içine iç harcı koyup sarıyoruz Üzerine yufkaya sürdüğümüz harçtan sürüp fırında 180 derece ısı ile 30 dk pişiriyoruz Afyon’un yöresel böreği bükmeyi aratmayacak bir lezzet deneyen herkese Afiyet olsun