Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mercimekli Haşhaşlı Börek (Süper Tat)

Mercimekli Haşhaşlı Börek (Süper Tat)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Mercimekli Haşhaşlı Börek (Süper Tat) Tarifi İçin Malzemeler

*4 adet yufka
*1 büyük kase haşhaş
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı yeşil mercimek
*Karabiber tuz

Mercimekli Haşhaşlı Börek (Süper Tat) Tarifi Yapılışı Mercimeği yıkayıp yaklaşık 4 su bardağı su ile haşlıyoruz ,düdüklü tencere kullanacaksanız 15 dk yeterli Haşlanan mercimeğimizin içine karabiber ve tuzu ilave ediyoruz ,(eğer sulu kaldıysa mutlaka süzülmeli), böylece iç harcımız hazır oluyor Haşhaş ve sıvı yağı ayrı bir kapta karıştırıp sosu hazırlıyoruz 1 adet yufkayı tam açıyoruz hazırladığımız sosu üzerine sürüyoruz, 1 kat daha yufka koyuyoruz onunda üzerine sos sürüyoruz, sigara böreği sarar gibi üçgen olarak kesiyoruz Yaklaşık 1214 tane çıkıyor içine iç harcı koyup sarıyoruz Üzerine yufkaya sürdüğümüz harçtan sürüp fırında 180 derece ısı ile 30 dk pişiriyoruz Afyon’un yöresel böreği bükmeyi aratmayacak bir lezzet deneyen herkese Afiyet olsun
 
858,477Konular
981,291Mesajlar
29,560Kullanıcılar
xanzalSon üye
Üst Alt