iltasyazilim
FD Üye
Mercimekli Haşhaşlı Bükme Tarifi İçin Malzemeler HAMURU İÇİN ;
*1 kilo un
*1 şişe maden suyu
*34 kaşık yoğurt
*23 kaşık sirke
*Su
İÇ MALZEMESİ ;
*Yarım kilo yeşil mercimek ( pişirilecek )
*Yarım demet maydanoz
*Tuz, pulbiber, karabiber
İÇİNE SÜRMEK İÇİN ;
*1 paket haşhaş ezmesi ( bimde satılan paket yeterli oluyor)
*Yarım paket margarin ( eritilmiş )
*2 su bardağı sıvı yağ
*NOT: haşhaş ezmesini 1 su bardağı sıvı yağ ile inceltiyoruz
*NOT 2 : eritilmiş margarin ile de kalan sıvı yağı karıştırıyoruz
*NOT 3 : Eğer iç yağı ( hayvansal yağ ) bulabilirseniz margarin yerine ondanda kullanabilirsiniz iç yağı 100 gram kadar yeterli oluyor
*NOT 4 : haşhaş kullanmak istemeseniz sadece yağ kullanarak da yapabilirsiniz o zaman yağları 2 katı kullanın
Mercimekli Haşhaşlı Bükme Tarifi Yapılışı
Öncelikle herkese hayırlı akşamlar*
*1 kilo un
*1 şişe maden suyu
*34 kaşık yoğurt
*23 kaşık sirke
*Su
İÇ MALZEMESİ ;
*Yarım kilo yeşil mercimek ( pişirilecek )
*Yarım demet maydanoz
*Tuz, pulbiber, karabiber
İÇİNE SÜRMEK İÇİN ;
*1 paket haşhaş ezmesi ( bimde satılan paket yeterli oluyor)
*Yarım paket margarin ( eritilmiş )
*2 su bardağı sıvı yağ
*NOT: haşhaş ezmesini 1 su bardağı sıvı yağ ile inceltiyoruz
*NOT 2 : eritilmiş margarin ile de kalan sıvı yağı karıştırıyoruz
*NOT 3 : Eğer iç yağı ( hayvansal yağ ) bulabilirseniz margarin yerine ondanda kullanabilirsiniz iç yağı 100 gram kadar yeterli oluyor
*NOT 4 : haşhaş kullanmak istemeseniz sadece yağ kullanarak da yapabilirsiniz o zaman yağları 2 katı kullanın
Mercimekli Haşhaşlı Bükme Tarifi Yapılışı
Öncelikle herkese hayırlı akşamlar*