iltasyazilim
FD Üye
Mercimekli Kızaran Mantı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*2 su bardağı un
*Tuz
*Aldığı kadar su
İç malzemesi;
*2 adet kuru soğan
*1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
*1*yemek kaşığı biber salçası
*Pulbiber ,karabiber ,tuz
Süslemek için;
*Sarımsaklı yoğurt
Mercimekli Kızaran Mantı Tarifi Yapılışı
Öncelikle hamurumuzu yoğuralım, üzerini kapatıp dinlenmeye bırakalım İç harcı için soğanları tencereye yemeklik doğruyoruz sıvı yağı da ekleyip kavuruyoruz ,biber salçamızı ezip mercimekleri de içine atıyoruz baharatını da katıp altını kapatıyoruz Dinlenen hamuru bezelere ayırıp merdaneyle açıyoruz Küçük bir çay bardağının ağzıyla kesip içine mercimekli harçtan koyup kenarlarını çatalla bastırıp kapatıyoruz kızgın yağda kızartıp servis kabına alıp yoğurtla birlikte servis ediyoruz*
*2 su bardağı un
*Tuz
*Aldığı kadar su
İç malzemesi;
*2 adet kuru soğan
*1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
*1*yemek kaşığı biber salçası
*Pulbiber ,karabiber ,tuz
Süslemek için;
*Sarımsaklı yoğurt
Mercimekli Kızaran Mantı Tarifi Yapılışı
Öncelikle hamurumuzu yoğuralım, üzerini kapatıp dinlenmeye bırakalım İç harcı için soğanları tencereye yemeklik doğruyoruz sıvı yağı da ekleyip kavuruyoruz ,biber salçamızı ezip mercimekleri de içine atıyoruz baharatını da katıp altını kapatıyoruz Dinlenen hamuru bezelere ayırıp merdaneyle açıyoruz Küçük bir çay bardağının ağzıyla kesip içine mercimekli harçtan koyup kenarlarını çatalla bastırıp kapatıyoruz kızgın yağda kızartıp servis kabına alıp yoğurtla birlikte servis ediyoruz*