iltasyazilim
FD Üye
1 su bardağı kırmızı mercimek
½ demet dereotu , yada nane (isteğe bağlı )
3 kase köftelik bulgur
tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
4 çorba kaşığı zetinyağı
3 adet orta boy soğan
5 adet yeşil soğan
½ demet maydanoz
Yapılışı
Kırmızı mercimekleri haşladıktan sonra tepsiye konan bulgurun üzerine suyu
ile birlikte dökün
Üzerini örterek bir süre bekletin
Kalın dipli bir tavada küçük küçük doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun ve salçayı ilave edin
Daha sonra baharatlarla birlikte bulgura ilave edip iyice yoğurun
Kıyılmış yeşil soğan, maydanoz ve dereotunu koyup karıştırın
Bir süre daha yoğurduktan sonra avuç içinde köfte şeklini verin
Servis tabağına alınp turşu yada kıvırcık salata ile servis yapın
½ demet dereotu , yada nane (isteğe bağlı )
3 kase köftelik bulgur
tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
4 çorba kaşığı zetinyağı
3 adet orta boy soğan
5 adet yeşil soğan
½ demet maydanoz
Yapılışı
Kırmızı mercimekleri haşladıktan sonra tepsiye konan bulgurun üzerine suyu
ile birlikte dökün
Üzerini örterek bir süre bekletin
Kalın dipli bir tavada küçük küçük doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun ve salçayı ilave edin
Daha sonra baharatlarla birlikte bulgura ilave edip iyice yoğurun
Kıyılmış yeşil soğan, maydanoz ve dereotunu koyup karıştırın
Bir süre daha yoğurduktan sonra avuç içinde köfte şeklini verin
Servis tabağına alınp turşu yada kıvırcık salata ile servis yapın