iltasyazilim
FD Üye
Mercimekli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı kırmızı mercimek
*1 su bardağı ince bulgur
*3 su bardağı su
*4 taze soğan
*1 kuru soğan
*Yarım demet maydanoz
*2 dolu çorba kaşığı salça
*2 limon
*2 çay bardağı zeytinyağ
*Kararınca tuz
*İstenen miktar karabiber, kimyon ve pul biber
*Servis için marul yaprakları
Mercimekli Köfte Tarifi Yapılışı Çay davetlerinin vazgeçilmez ve klasik lezzetlerinden mercimekli köfteyi uzun zamandır yapmamıştım ve çok özlemiştim Hemen de sizinle paylaşıyorum Yapması çok kolay Tek püf noktası su miktarı Benim ölçüme göre 1 er bardak mercimek ve bulgura 3 bardak su iyi geliyor Önce 1 bardak mercimeğe 3 bardak sıcak su ve tuz eklenip tamamen dağılıp eriyene kadar haşlanır Haşlanırken suyunun taşmamasına ve uçmamasına dikkat edin Kısık ateşte yavaş yavaş pişirin Ağzı aralık olsun Ne taşsın ne suyu buharlaşıp uçsun ki su mercimek dengesi bozulmasın Pişen mercimeğe ince bulgur eklenip tencerenin ağzı kapatılır Demlenmeye bırakılır Mercimek bulgur karışımı iyice şişip ılıyınca içine tuz, baharatlar, salça, limon suyu ve 1 çay bardağı zeytinyağ ilave edilir Elle iyice yoğrulur ve yedirilir Öte taraftan kuru soğan ince doğranıp 1 çay bardağı zeytinyağda az kavrulur Karışıma ilave edilir Tamamen soğuyunca, son olarak ince kıyılmış taze soğan ve maydanoz ilave edilip yoğrulur ve uzun köfte şekli verilir Marul yaprakları içinde servis edilir NOT: Baharat, limon ve zeytinyağ miktarını zevkinize göre değiştirebilirsiniz Ben 250 ml lik su bardağı kullandım ve 50 adet kadar köfte oldu Siz ihtiyacınıza göre daha küçük su bardağı kullanabilirsiniz
*1 su bardağı kırmızı mercimek
*1 su bardağı ince bulgur
*3 su bardağı su
*4 taze soğan
*1 kuru soğan
*Yarım demet maydanoz
*2 dolu çorba kaşığı salça
*2 limon
*2 çay bardağı zeytinyağ
*Kararınca tuz
*İstenen miktar karabiber, kimyon ve pul biber
*Servis için marul yaprakları
Mercimekli Köfte Tarifi Yapılışı Çay davetlerinin vazgeçilmez ve klasik lezzetlerinden mercimekli köfteyi uzun zamandır yapmamıştım ve çok özlemiştim Hemen de sizinle paylaşıyorum Yapması çok kolay Tek püf noktası su miktarı Benim ölçüme göre 1 er bardak mercimek ve bulgura 3 bardak su iyi geliyor Önce 1 bardak mercimeğe 3 bardak sıcak su ve tuz eklenip tamamen dağılıp eriyene kadar haşlanır Haşlanırken suyunun taşmamasına ve uçmamasına dikkat edin Kısık ateşte yavaş yavaş pişirin Ağzı aralık olsun Ne taşsın ne suyu buharlaşıp uçsun ki su mercimek dengesi bozulmasın Pişen mercimeğe ince bulgur eklenip tencerenin ağzı kapatılır Demlenmeye bırakılır Mercimek bulgur karışımı iyice şişip ılıyınca içine tuz, baharatlar, salça, limon suyu ve 1 çay bardağı zeytinyağ ilave edilir Elle iyice yoğrulur ve yedirilir Öte taraftan kuru soğan ince doğranıp 1 çay bardağı zeytinyağda az kavrulur Karışıma ilave edilir Tamamen soğuyunca, son olarak ince kıyılmış taze soğan ve maydanoz ilave edilip yoğrulur ve uzun köfte şekli verilir Marul yaprakları içinde servis edilir NOT: Baharat, limon ve zeytinyağ miktarını zevkinize göre değiştirebilirsiniz Ben 250 ml lik su bardağı kullandım ve 50 adet kadar köfte oldu Siz ihtiyacınıza göre daha küçük su bardağı kullanabilirsiniz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.