iltasyazilim
FD Üye
Mercimekli Patatesli Bulgur Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
*1,5 su bardağı esmer ince bulgur
*1 çay bardağı kırmızı mercimek
*1 adet patates
*1 adet irice soğan
*1 çay bardağı zeytinyağı
*Tuz , kimyon , pul biber
*2 tatlı kaşığı biber salçası
Mercimekli Patatesli Bulgur Köftesi Tarifi Yapılışı Mercimeğimizi ve ince doğranmış patatesi tenceremize alıp,45 çay bardağı su ile haşlayalım Mercimeğimiz tam açılmalı ,patatesimiz eriyecek kıvama gelmeliDiğer yandan ince yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında pembeleştirinAteşten almaya yakın salçayı ekleyinYağlı soğanda iyice salçayı ezin
Mercimeğimize , salçalı soğanı ve bulgurumuzu ekleyelimKimyon pul biber ve tuzunu ayarlayalımİyice karıştırıp 30 dk kadar demlendirelim
Bekleme esnasında salatamızı hazırlayalım Maydanoz, kıvırcık marul, taze soğanı ince doğrayalım Sumak,limonsuyu ve zeytinyağı ile tatlandıralım
Mercimekli karşımı yoğurma kabınıza alın,özdeşleşinceye kadar yoğurunKöfteniz yoğurma kabınızdan net şekilde ayrılmalı…
Köfteleyerek salatanızla servis yapın
Not : Her zaman yaptığım mercimekli köfteyi bu sefer patatesli ve mercimekli yaptım Belli başlı bulgur işlerinde olduğu gibi bu tarifimin de püf noktası yeterince yoğrularak, tüm malzemenin özlenmesi…
Bu köftenin olmazsa olmazı, sumaklı marul salatası, mutlaka taze soğan eklenmeli, arzuya göre domatesBir arkadaşımın servisinde közlenmiş patlıcanda vardı salatanın içinde,çok yakışmıştı
Afiyet olsun
*1,5 su bardağı esmer ince bulgur
*1 çay bardağı kırmızı mercimek
*1 adet patates
*1 adet irice soğan
*1 çay bardağı zeytinyağı
*Tuz , kimyon , pul biber
*2 tatlı kaşığı biber salçası
Mercimekli Patatesli Bulgur Köftesi Tarifi Yapılışı Mercimeğimizi ve ince doğranmış patatesi tenceremize alıp,45 çay bardağı su ile haşlayalım Mercimeğimiz tam açılmalı ,patatesimiz eriyecek kıvama gelmeliDiğer yandan ince yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında pembeleştirinAteşten almaya yakın salçayı ekleyinYağlı soğanda iyice salçayı ezin
Mercimeğimize , salçalı soğanı ve bulgurumuzu ekleyelimKimyon pul biber ve tuzunu ayarlayalımİyice karıştırıp 30 dk kadar demlendirelim
Bekleme esnasında salatamızı hazırlayalım Maydanoz, kıvırcık marul, taze soğanı ince doğrayalım Sumak,limonsuyu ve zeytinyağı ile tatlandıralım
Mercimekli karşımı yoğurma kabınıza alın,özdeşleşinceye kadar yoğurunKöfteniz yoğurma kabınızdan net şekilde ayrılmalı…
Köfteleyerek salatanızla servis yapın
Not : Her zaman yaptığım mercimekli köfteyi bu sefer patatesli ve mercimekli yaptım Belli başlı bulgur işlerinde olduğu gibi bu tarifimin de püf noktası yeterince yoğrularak, tüm malzemenin özlenmesi…
Bu köftenin olmazsa olmazı, sumaklı marul salatası, mutlaka taze soğan eklenmeli, arzuya göre domatesBir arkadaşımın servisinde közlenmiş patlıcanda vardı salatanın içinde,çok yakışmıştı
Afiyet olsun