Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mercimekli Pilav (Kastamonu Yöresel Lezzet)

Mercimekli Pilav (Kastamonu Yöresel Lezzet)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Mercimekli Pilav (Kastamonu Yöresel Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı pilavlık pirinç
*1 su bardağından 2 parmak eksik yeşil mercimek
*2 adet kuru soğan
*3 yemek kaşığı tereyağı
*Sıvı yağ
*Tavuk suyu veya et suyu veya su
*Karabiber
*Tuz

Mercimekli Pilav (Kastamonu Yöresel Lezzet) Tarifi Yapılışı
1
*Önce mercimeği sıcak su ile ıslatıp bekletiyoruz (parlak olur kara suyunu bekledikten sonra süzüyoruz)
*Mercimeği yıkayıp haşlıyoruz çok da haşlamayalım
*Mercimek dağılmadan ezilmeden yumuşayınca ocaktan alıyoruz, süzüyoruz
*Pişme süresi mercimeğe göre de değişebilir
*Pirinci de tuz ve sıcak su ile ıslatıp bekletiyoruz sonra süzüp yıkıyoruz
*Tencereye tereyağı ve sıvı yağ koyuyoruz
*Soğanları yemeklik doğrayıp yağda karıştırarak kavuruyoruz
*Sonra pirinçleri ilave edip onları da birkaç dakika kavurduktan sonra haşlanmış mercimeği tuzu karabiberi koyup birkaç kere döndürüyoruz
*Üzerini 1 parmak geçecek kadar suyunu ilave edip kaynamaya bırakıyoruz
*Ben tavuk suyu kullandım Sizin tercihinize bağlı et suyu veya su olarak yarı yarıya da kullanabilirsiniz
*Fakat et suyu kullanmak pilavın lezzetini artıracaktır
*Suyunu verdikten sonra kaynamaya bırakıyoruz
*Kaynadıktan sonra altını kısıp pişiriyoruz
*Ocağın altını kapattıktan sonra 10 dakika dinlendiriyoruz Afiyet olsun
 

Similar threads

Yeşil mercimekli bulgur pilavı besleyici, doyurucu ve oldukça lezzetli yöresel bir tariftir. Anadolu sofralarında başköşede yer alan yeşil mercimekli bulgur pilavı, bazı yörelerde farklı isimlerle anılmaktadır. Bilindiği üzere yeşil mercimek demir açısından zengin olup, çocuk ve yetişkinlerin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
ttMalzemeler *1 su bardağından 1 parmak az yeşil mercimek *2 su bardağı pilavlık bulgur *1 orta boy soğan *1 5 yemek kaşığı zeytinyağı *2 tatlı kaşığı tereyağı *Tuz Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Merhabalar 1 *Öncelikle mercimekleri yıkayıp süzüyoruz *Mercimekleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Mercimekli Bulgur Pilavı ( Tavuklu ) Tarifi İçin Malzemeler *2 Su bardağı pilavlık bulgur *3 Bardak su ( Tavuk ya da et suyu da eklenebilir ) *1 Su bardağı mercimek *2 Adet kalçalı but ( Haşlanmış ) *1 orta boy soğan *Yarım çay bardağı sıvı yağ ( Ya da margarin ) *(Tereyağ da...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
Mercimekli Pilav Tarifi İçin Malzemeler *1 su bardağı mercimek *1 su bardağı pirinç *Tereyağı *Tuz *Tavuk veya et bulyon *Sıcak su Mercimekli Pilav Tarifi Yapılışı Mercimeği 10 dakika kadar haşlıyorum Biraz diri olması lazım pirinçle birlikte tekrar pişecek çünkü pirinci tereyağı ile...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
Mercimekli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler *1, 5 su bardağı pirinç *Yarım su bardağı mercimek *2 tane kuru soğan *1 yemek kaşığı tereyağ *2 yemek kaşığı sıvı yağ *İsteğe bağlı tavuk bulyon *1 küp şeker *Tuz Mercimekli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Mercimekleri haşlıyoruz Başka...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
858,496Konular
982,408Mesajlar
30,226Kullanıcılar
Paradise5959Son üye
Üst Alt