iltasyazilim
FD Üye
Mercimekli Pilav (Kastamonu Yöresel Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı pilavlık pirinç
*1 su bardağından 2 parmak eksik yeşil mercimek
*2 adet kuru soğan
*3 yemek kaşığı tereyağı
*Sıvı yağ
*Tavuk suyu veya et suyu veya su
*Karabiber
*Tuz
Mercimekli Pilav (Kastamonu Yöresel Lezzet) Tarifi Yapılışı
1
*Önce mercimeği sıcak su ile ıslatıp bekletiyoruz (parlak olur kara suyunu bekledikten sonra süzüyoruz)
*Mercimeği yıkayıp haşlıyoruz çok da haşlamayalım
*Mercimek dağılmadan ezilmeden yumuşayınca ocaktan alıyoruz, süzüyoruz
*Pişme süresi mercimeğe göre de değişebilir
*Pirinci de tuz ve sıcak su ile ıslatıp bekletiyoruz sonra süzüp yıkıyoruz
*Tencereye tereyağı ve sıvı yağ koyuyoruz
*Soğanları yemeklik doğrayıp yağda karıştırarak kavuruyoruz
*Sonra pirinçleri ilave edip onları da birkaç dakika kavurduktan sonra haşlanmış mercimeği tuzu karabiberi koyup birkaç kere döndürüyoruz
*Üzerini 1 parmak geçecek kadar suyunu ilave edip kaynamaya bırakıyoruz
*Ben tavuk suyu kullandım Sizin tercihinize bağlı et suyu veya su olarak yarı yarıya da kullanabilirsiniz
*Fakat et suyu kullanmak pilavın lezzetini artıracaktır
*Suyunu verdikten sonra kaynamaya bırakıyoruz
*Kaynadıktan sonra altını kısıp pişiriyoruz
*Ocağın altını kapattıktan sonra 10 dakika dinlendiriyoruz Afiyet olsun
*2 su bardağı pilavlık pirinç
*1 su bardağından 2 parmak eksik yeşil mercimek
*2 adet kuru soğan
*3 yemek kaşığı tereyağı
*Sıvı yağ
*Tavuk suyu veya et suyu veya su
*Karabiber
*Tuz
Mercimekli Pilav (Kastamonu Yöresel Lezzet) Tarifi Yapılışı
1
*Önce mercimeği sıcak su ile ıslatıp bekletiyoruz (parlak olur kara suyunu bekledikten sonra süzüyoruz)
*Mercimeği yıkayıp haşlıyoruz çok da haşlamayalım
*Mercimek dağılmadan ezilmeden yumuşayınca ocaktan alıyoruz, süzüyoruz
*Pişme süresi mercimeğe göre de değişebilir
*Pirinci de tuz ve sıcak su ile ıslatıp bekletiyoruz sonra süzüp yıkıyoruz
*Tencereye tereyağı ve sıvı yağ koyuyoruz
*Soğanları yemeklik doğrayıp yağda karıştırarak kavuruyoruz
*Sonra pirinçleri ilave edip onları da birkaç dakika kavurduktan sonra haşlanmış mercimeği tuzu karabiberi koyup birkaç kere döndürüyoruz
*Üzerini 1 parmak geçecek kadar suyunu ilave edip kaynamaya bırakıyoruz
*Ben tavuk suyu kullandım Sizin tercihinize bağlı et suyu veya su olarak yarı yarıya da kullanabilirsiniz
*Fakat et suyu kullanmak pilavın lezzetini artıracaktır
*Suyunu verdikten sonra kaynamaya bırakıyoruz
*Kaynadıktan sonra altını kısıp pişiriyoruz
*Ocağın altını kapattıktan sonra 10 dakika dinlendiriyoruz Afiyet olsun