iltasyazilim
FD Üye
Mercimekli Pirinç Pilavı (İmceddere) Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı yeşil mercimek
*1 çay bardağı pirinç
*Yeteri kadar su
Üzeri İçin;
*3 soğan
*1 çay bardağı kadar sıvı yağ
Mercimekli Pirinç Pilavı (İmceddere) Tarifi Yapılışı Selamün Aleyküm
Şimdi size çok güzel bi yemek tarifi vericem, bi çoğunuz biliyorsunuzdur zaten ama ben bilmeyenler için vermek istedim Ben bu yemeği Suriye mutfağında gördüm denedim ama Türkiye’de de yapılıyormuş ben bilmiyormuşum Ee tabi benim hatam ki Türk Mutfağının zenginliğini gözden kaçırmışım Neyse yine gevezeliğim tuttu hadi tarifimize geçelim
Mercimeğimizi alalım şöyle güzelce bi yıkayalım
Beş dakika kadar suda bekletelim Ardından mercimeğimizi tencereye alalım
Üzerine 2 çay bardağı su ekleyelim
Suyun kaynamasını bekleyelim
Kaynayınca orta ateşte pişmeye bırakalım
Suyunu çekince pişip ölmediğini kontrol edelim
Gerekliyse biraz daha su ekleyelim
Mercimeğimiz pişti mi?
Süper şimdi sıra pirinçimizi yıkamaya geldi
Pirinçlerimizi yıkadıysak mercimeğimizin üzerine ekleyelim
Mercimeği kurmadan bulaştırmadan şöyle bi karıştıralım
Sonrasında tenceremize 2, 5 çay bardağı su ekleyelim
Yeterli miktarda tuzumuzu da ekleyelim
Kaynayınca altını kısıp orta ateşte suyunu çekmesini bekleyelim
Suyunu çekince pişip pişmediğini kontrol edelim
Yine gerekliyse su ekleyelim
Biz de o sırada soğanlarımızı julyen doğrayalım
Sıvı yağımızı tavaya alalım
Tavamızı da ateşe alalım
Yağımız ısınınca soğanları da tavamıza alalım
Orta ateşte yakmadan kızartalım
Pirinçlerimiz de pişince yemeğimizi sunum tabağına alalım
Soğanlarımız da iyice kendini salınca kızgın olan yağımızı soğanlarla beraber yemeğimizin üzerine dökelim
Güzelce karıştırıp soğanları yemeğin her yerine yayalım
Emin olun en güzel yanı soğanları
Ve kesinlikle denemekten korkmayın enfes bi lezzet
Ben ilk denemeden önce bu nasıl bi yemek dediğimi hatırlıyorum ama şimdi vazgeçilmezlerim arasında
Sunum önerisi :
Yanına acur turşusu ve ayran ile servis etmenizi tavsiye ederim
~•~AFİYET OLSUN~•~
*1 çay bardağı yeşil mercimek
*1 çay bardağı pirinç
*Yeteri kadar su
Üzeri İçin;
*3 soğan
*1 çay bardağı kadar sıvı yağ
Mercimekli Pirinç Pilavı (İmceddere) Tarifi Yapılışı Selamün Aleyküm
Şimdi size çok güzel bi yemek tarifi vericem, bi çoğunuz biliyorsunuzdur zaten ama ben bilmeyenler için vermek istedim Ben bu yemeği Suriye mutfağında gördüm denedim ama Türkiye’de de yapılıyormuş ben bilmiyormuşum Ee tabi benim hatam ki Türk Mutfağının zenginliğini gözden kaçırmışım Neyse yine gevezeliğim tuttu hadi tarifimize geçelim
Mercimeğimizi alalım şöyle güzelce bi yıkayalım
Beş dakika kadar suda bekletelim Ardından mercimeğimizi tencereye alalım
Üzerine 2 çay bardağı su ekleyelim
Suyun kaynamasını bekleyelim
Kaynayınca orta ateşte pişmeye bırakalım
Suyunu çekince pişip ölmediğini kontrol edelim
Gerekliyse biraz daha su ekleyelim
Mercimeğimiz pişti mi?
Süper şimdi sıra pirinçimizi yıkamaya geldi
Pirinçlerimizi yıkadıysak mercimeğimizin üzerine ekleyelim
Mercimeği kurmadan bulaştırmadan şöyle bi karıştıralım
Sonrasında tenceremize 2, 5 çay bardağı su ekleyelim
Yeterli miktarda tuzumuzu da ekleyelim
Kaynayınca altını kısıp orta ateşte suyunu çekmesini bekleyelim
Suyunu çekince pişip pişmediğini kontrol edelim
Yine gerekliyse su ekleyelim
Biz de o sırada soğanlarımızı julyen doğrayalım
Sıvı yağımızı tavaya alalım
Tavamızı da ateşe alalım
Yağımız ısınınca soğanları da tavamıza alalım
Orta ateşte yakmadan kızartalım
Pirinçlerimiz de pişince yemeğimizi sunum tabağına alalım
Soğanlarımız da iyice kendini salınca kızgın olan yağımızı soğanlarla beraber yemeğimizin üzerine dökelim
Güzelce karıştırıp soğanları yemeğin her yerine yayalım
Emin olun en güzel yanı soğanları
Ve kesinlikle denemekten korkmayın enfes bi lezzet
Ben ilk denemeden önce bu nasıl bi yemek dediğimi hatırlıyorum ama şimdi vazgeçilmezlerim arasında
Sunum önerisi :
Yanına acur turşusu ve ayran ile servis etmenizi tavsiye ederim
~•~AFİYET OLSUN~•~