Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mercimekli Sıkma

Mercimekli Sıkma

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Yurdumuzun farklı bölgelerinde birçok farklı yemek vardır Adana ise farklı yemeklerin ve lezzetlerin en büyük temsilcisi olan illerimizden biridir Birçok yöresel yemek vardır Hepside birbirinden lezzetli yemeklerdir Bu nedenle bunları tatmak ve çevrenizdekilere tattırmak için bu tarif hem kolay hem de lezzetli bir yemektir Adananın daha çok kozan ilçesinde yaygın olan bu yemeği 4 kişilik bir aile akşam yemeğinde büyük bir zevkle yiyecektir


Malzemeler

1 Su Bardağı Yeşil Mercimek
1 Su Bardağı Pilavlık Bulgur
15 Su Bardağı Kırmızı Mercimek
1 Demet Madanoz
1 Demet Dereotu
1 çorba Kaşığı Domates Salçası
1 çorba Kaşığı Biber Salçası
1 çay Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
3 Adet Soğan ( orta boy )
Sıvıyağ


Hazırlanış Aşamaları
Kırmızı mercimek haşlanır Ayrı bir kapta soğanlar pembeleşene kadar kavrulur içerisine salça ve pul biber ilave edilir Haşlanan mercimek bulgur içerisine konularak tencerenin ağzı kapatılır 15 dakka bekletilir Yeşil mercimek haşlanana kadar pişirilir Bulgurlu karışım geniş bir kaba dökülür Üzerine sıcak yeşil mercimek konulur Maydanoz, dereotu ve baharatlar da eklenerek iyice yoğurulur Yoğurma işlemi bittikten sonra sıkma yapılarak servis tabağına yerleştirilir Domates, limon gibi sebzelerle süslenerek servise hazır hale getirilir Adananın en güzel lezzetlerinden biri olan mercimekli sıkma afiyetle yenilir
Kaynak : superanneorg
 
858,496Konular
981,873Mesajlar
29,915Kullanıcılar
Üst Alt