iltasyazilim
FD Üye
Yurdumuzun farklı bölgelerinde birçok farklı yemek vardır Adana ise farklı yemeklerin ve lezzetlerin en büyük temsilcisi olan illerimizden biridir Birçok yöresel yemek vardır Hepside birbirinden lezzetli yemeklerdir Bu nedenle bunları tatmak ve çevrenizdekilere tattırmak için bu tarif hem kolay hem de lezzetli bir yemektir Adananın daha çok kozan ilçesinde yaygın olan bu yemeği 4 kişilik bir aile akşam yemeğinde büyük bir zevkle yiyecektir
Malzemeler
1 Su Bardağı Yeşil Mercimek
1 Su Bardağı Pilavlık Bulgur
15 Su Bardağı Kırmızı Mercimek
1 Demet Madanoz
1 Demet Dereotu
1 çorba Kaşığı Domates Salçası
1 çorba Kaşığı Biber Salçası
1 çay Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
3 Adet Soğan ( orta boy )
Sıvıyağ
Hazırlanış Aşamaları
Kırmızı mercimek haşlanır Ayrı bir kapta soğanlar pembeleşene kadar kavrulur içerisine salça ve pul biber ilave edilir Haşlanan mercimek bulgur içerisine konularak tencerenin ağzı kapatılır 15 dakka bekletilir Yeşil mercimek haşlanana kadar pişirilir Bulgurlu karışım geniş bir kaba dökülür Üzerine sıcak yeşil mercimek konulur Maydanoz, dereotu ve baharatlar da eklenerek iyice yoğurulur Yoğurma işlemi bittikten sonra sıkma yapılarak servis tabağına yerleştirilir Domates, limon gibi sebzelerle süslenerek servise hazır hale getirilir Adananın en güzel lezzetlerinden biri olan mercimekli sıkma afiyetle yenilir
Kaynak : superanneorg
Malzemeler
1 Su Bardağı Yeşil Mercimek
1 Su Bardağı Pilavlık Bulgur
15 Su Bardağı Kırmızı Mercimek
1 Demet Madanoz
1 Demet Dereotu
1 çorba Kaşığı Domates Salçası
1 çorba Kaşığı Biber Salçası
1 çay Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
3 Adet Soğan ( orta boy )
Sıvıyağ
Hazırlanış Aşamaları
Kırmızı mercimek haşlanır Ayrı bir kapta soğanlar pembeleşene kadar kavrulur içerisine salça ve pul biber ilave edilir Haşlanan mercimek bulgur içerisine konularak tencerenin ağzı kapatılır 15 dakka bekletilir Yeşil mercimek haşlanana kadar pişirilir Bulgurlu karışım geniş bir kaba dökülür Üzerine sıcak yeşil mercimek konulur Maydanoz, dereotu ve baharatlar da eklenerek iyice yoğurulur Yoğurma işlemi bittikten sonra sıkma yapılarak servis tabağına yerleştirilir Domates, limon gibi sebzelerle süslenerek servise hazır hale getirilir Adananın en güzel lezzetlerinden biri olan mercimekli sıkma afiyetle yenilir
Kaynak : superanneorg