iltasyazilim
FD Üye
1 adet tavuk
15 bardak yeşil mercimek
13 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 tane irice doğranmış soğan
1 çay kaşığı biberiye
4 çorba kaşığı un
8 çorba kaşığı margarin
2 bardak süt
nane
karabibertuz
Tavuk tuz karabiber (taze karabiber kullanılırsa 12 tane yeterli olacaktır) ve 5 bardak suyu bir tencerede yumuşayıncaya kadar pişirin Pişince suyunu süzün Soğuduktan sonra derisini yüzüp kemiklerini çıkararak ince ve uzun parçalar halinde dilimleyin
Mercimekleri 3 bardak su ile 1520 dakika kısık ateşte pişirin süzün 2 çorba kaşığı margarini eritip soğanı da ekleyerek hafifçe kavurun Soğanların olduğu tencereye mercimekleri tuzu biberi ve 1 buçuk bardak tavuk suyunu ekleyin kapağı kapatın ve orta sıcaklıkta mercimekler yumuşayıncaya kadar 2530 dakika pişirin Mercimeği ve tavukları yağladığınız sıcağa dayanıklı bir kaba kaba boşaltın
Başka bir kapta 5 çorba kaşığı margarini eritin Un ekleyip hafif ateşte sürekli karıştırarak 5 dakika pembeleştirin Sütü ekleyin Karışımı koyu kıvama gelinceye kadar karıştırmaya devam edin Peynirin yarısını ekleyip eriyinceye kadar karıştırın Karabiber ve biberiye katın Sosun koyuluğunu tavuk suyu ekleyerek ayarlayabilirsiniz
Sosu ve kalan peyniri tavuk ve mercimeklerin üzerine dökün 30 dakika 180ºC'deki fırında pişirip servis yap
15 bardak yeşil mercimek
13 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 tane irice doğranmış soğan
1 çay kaşığı biberiye
4 çorba kaşığı un
8 çorba kaşığı margarin
2 bardak süt
nane
karabibertuz
Tavuk tuz karabiber (taze karabiber kullanılırsa 12 tane yeterli olacaktır) ve 5 bardak suyu bir tencerede yumuşayıncaya kadar pişirin Pişince suyunu süzün Soğuduktan sonra derisini yüzüp kemiklerini çıkararak ince ve uzun parçalar halinde dilimleyin
Mercimekleri 3 bardak su ile 1520 dakika kısık ateşte pişirin süzün 2 çorba kaşığı margarini eritip soğanı da ekleyerek hafifçe kavurun Soğanların olduğu tencereye mercimekleri tuzu biberi ve 1 buçuk bardak tavuk suyunu ekleyin kapağı kapatın ve orta sıcaklıkta mercimekler yumuşayıncaya kadar 2530 dakika pişirin Mercimeği ve tavukları yağladığınız sıcağa dayanıklı bir kaba kaba boşaltın
Başka bir kapta 5 çorba kaşığı margarini eritin Un ekleyip hafif ateşte sürekli karıştırarak 5 dakika pembeleştirin Sütü ekleyin Karışımı koyu kıvama gelinceye kadar karıştırmaya devam edin Peynirin yarısını ekleyip eriyinceye kadar karıştırın Karabiber ve biberiye katın Sosun koyuluğunu tavuk suyu ekleyerek ayarlayabilirsiniz
Sosu ve kalan peyniri tavuk ve mercimeklerin üzerine dökün 30 dakika 180ºC'deki fırında pişirip servis yap