iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler :
• 1 ölçü altlık hamuru
Merengi:
• 3 yumurta akı
• 150 gr (34 bardak) tozşeker
• ½ bardak su
Kreması:
• 1 bardak süt
• 2 yemek kaşığı tepeleeme buğday unu
• 75 gr (1 kahve fin) toz şeker
• 1 adet yumurta sarısı
• 1 çay kaşığı vanilya
Meyvesi:
• 500 gr çilek, muz, portakal, mandalina(bunlardan biri)
Hazırlanışı :
Bir ölçü altlık hamuru hazırlayın Yarım cm incelikte açıp tart kalıbına yerleştirin Çatal veya sivri uçlu bir bıçakla hamuru birkaç yerinden delin
Orta ısılı fırında 2025 dakika pişirinKrema bölümündeki gereçlerle kremayı hazırlayın
Yumurta aklarına bir fiske tuz katın Telle veya mikserle çırparak kar haline getirin Ölçülü şekerle suyu koyu kıvamda kaynatın ve bu şurubu yumurta aklarına azar azar katıp yedirin
Pişen tartın üzerine önce kremayı yayın, sonra dilimler halinde kesilmiş meyveleri veya temizlenmiş çilekleri yerleştirin Meyvelerin üzerine de merengi sıkın Tekrar fırına koyun, mereng kızarıncaya kadar bekletin
• 1 ölçü altlık hamuru
Merengi:
• 3 yumurta akı
• 150 gr (34 bardak) tozşeker
• ½ bardak su
Kreması:
• 1 bardak süt
• 2 yemek kaşığı tepeleeme buğday unu
• 75 gr (1 kahve fin) toz şeker
• 1 adet yumurta sarısı
• 1 çay kaşığı vanilya
Meyvesi:
• 500 gr çilek, muz, portakal, mandalina(bunlardan biri)
Hazırlanışı :
Bir ölçü altlık hamuru hazırlayın Yarım cm incelikte açıp tart kalıbına yerleştirin Çatal veya sivri uçlu bir bıçakla hamuru birkaç yerinden delin
Orta ısılı fırında 2025 dakika pişirinKrema bölümündeki gereçlerle kremayı hazırlayın
Yumurta aklarına bir fiske tuz katın Telle veya mikserle çırparak kar haline getirin Ölçülü şekerle suyu koyu kıvamda kaynatın ve bu şurubu yumurta aklarına azar azar katıp yedirin
Pişen tartın üzerine önce kremayı yayın, sonra dilimler halinde kesilmiş meyveleri veya temizlenmiş çilekleri yerleştirin Meyvelerin üzerine de merengi sıkın Tekrar fırına koyun, mereng kızarıncaya kadar bekletin