iltasyazilim
FD Üye
Mersin Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet tavuk göğsü
*Porsiyon başına düşen miktar 1 er adet krep yani 6 adet krep
*2 tane biber (yeşil ve kırmızı biber salçalık)
*1 adet domates
Beşamel sosu;
*2 kaşık tereyağ
*1 kaşık sıvı yağ
*1 5 yemek kaşığı un
**1 5 su bardağı süt
**Azcık tuz
Mersin Kebabı Tarifi Yapılışı Hanımlar merhaba şimdi ilk başta kreplerimizi yapmakla başlıyoruz Bunun için sayfamda bulunan krep tarifini okuyup yapabilirsiniz
Tavuk göğsünü küçük küpler halinde doğrayıp az bir yağla kavurmaya başlıyoruz 5 dk kavurduktan sonra salçalık kırmızı biberimizi ve yeşil biberimizi küçük küçük doğrayarak üstüne ekliyoruz Biberler canlılığını yitirince domateslerimizi doğrayıp içine atıyoruz Tavuk olduktan sonra beşamel sosunu yapmaya başlıyoruz Önce yağlarımızı eritiyoruz Üstüne unumuzu ilave edip hızlıca karıştırıyoruz Tuz ve karabiberi attıktan sonra altını kapatıyoruz
Kreplerimizi küçük çorbalık kaselerine koyuyoruz Kenarları sarkacak şekilde daha sonra tavuklu harcımızdan koyup kenarlarını katlayıp ters çevirip borcamamiza diziyoruz Krepler bittikten sonra beşamel sos sürüp iftara yakında kaşar rendesi döküp önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında üzeri kızarınca kaşarlar eriyinceye çıkartabilir siniz Hepinize afiyet olsun
*1 adet tavuk göğsü
*Porsiyon başına düşen miktar 1 er adet krep yani 6 adet krep
*2 tane biber (yeşil ve kırmızı biber salçalık)
*1 adet domates
Beşamel sosu;
*2 kaşık tereyağ
*1 kaşık sıvı yağ
*1 5 yemek kaşığı un
**1 5 su bardağı süt
**Azcık tuz
Mersin Kebabı Tarifi Yapılışı Hanımlar merhaba şimdi ilk başta kreplerimizi yapmakla başlıyoruz Bunun için sayfamda bulunan krep tarifini okuyup yapabilirsiniz
Tavuk göğsünü küçük küpler halinde doğrayıp az bir yağla kavurmaya başlıyoruz 5 dk kavurduktan sonra salçalık kırmızı biberimizi ve yeşil biberimizi küçük küçük doğrayarak üstüne ekliyoruz Biberler canlılığını yitirince domateslerimizi doğrayıp içine atıyoruz Tavuk olduktan sonra beşamel sosunu yapmaya başlıyoruz Önce yağlarımızı eritiyoruz Üstüne unumuzu ilave edip hızlıca karıştırıyoruz Tuz ve karabiberi attıktan sonra altını kapatıyoruz
Kreplerimizi küçük çorbalık kaselerine koyuyoruz Kenarları sarkacak şekilde daha sonra tavuklu harcımızdan koyup kenarlarını katlayıp ters çevirip borcamamiza diziyoruz Krepler bittikten sonra beşamel sos sürüp iftara yakında kaşar rendesi döküp önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında üzeri kızarınca kaşarlar eriyinceye çıkartabilir siniz Hepinize afiyet olsun