Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mersin Kebabı

Mersin Kebabı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Mersin Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

*1 adet tavuk göğsü
*Porsiyon başına düşen miktar 1 er adet krep yani 6 adet krep
*2 tane biber (yeşil ve kırmızı biber salçalık)
*1 adet domates

Beşamel sosu;


*2 kaşık tereyağ
*1 kaşık sıvı yağ
*1 5 yemek kaşığı un
**1 5 su bardağı süt
**Azcık tuz

Mersin Kebabı Tarifi Yapılışı Hanımlar merhaba şimdi ilk başta kreplerimizi yapmakla başlıyoruz Bunun için sayfamda bulunan krep tarifini okuyup yapabilirsiniz
Tavuk göğsünü küçük küpler halinde doğrayıp az bir yağla kavurmaya başlıyoruz 5 dk kavurduktan sonra salçalık kırmızı biberimizi ve yeşil biberimizi küçük küçük doğrayarak üstüne ekliyoruz Biberler canlılığını yitirince domateslerimizi doğrayıp içine atıyoruz Tavuk olduktan sonra beşamel sosunu yapmaya başlıyoruz Önce yağlarımızı eritiyoruz Üstüne unumuzu ilave edip hızlıca karıştırıyoruz Tuz ve karabiberi attıktan sonra altını kapatıyoruz
Kreplerimizi küçük çorbalık kaselerine koyuyoruz Kenarları sarkacak şekilde daha sonra tavuklu harcımızdan koyup kenarlarını katlayıp ters çevirip borcamamiza diziyoruz Krepler bittikten sonra beşamel sos sürüp iftara yakında kaşar rendesi döküp önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında üzeri kızarınca kaşarlar eriyinceye çıkartabilir siniz Hepinize afiyet olsun
 
858,496Konular
981,706Mesajlar
29,779Kullanıcılar
meso1212Son üye
Üst Alt