Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

MERSİN Lezzetler geçiti; En bilindik Damak Keyifleri

MERSİN Lezzetler geçiti; En bilindik Damak Keyifleri

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Mersin deyince aklan gelen ilk damak zevki;

Tantuni



Tantuni(biftek usulü)





Tantuni(yoğurtlu)





Mersin Tarsus ( Humus)

Nohut ezmezi yada unu, tahin, sarmısak, tereyağlı sos üstüne bol maydonoz ekilir
Pastırmalı, sucuklu, kavurma ve kıymalı da isteğe göre servis edilir





Mersin Tarsus'a özgü (Fındık lahmacun)
Her biri avuç içini kaplayacak şekilde küçük olmalıdır






Biberli ekmek(Pul biberle yapılır)



Mersin'e has bir tatlı(Kerebiç)
Özellikle Ramazan ayının en revaçta tatlısıdır
İçliköfte usulü gibi irmik hamurunun içine ceviz ve antep fıstığı doldurulur çöğen(çöven) otu kökünden yapılan yörede köpük helva denilen tatlı, bol tarçınla servis edilir







Mamül olarak bilinen ama köpük helvasız yenilen başka bir kerebiç türü; (İçi Medine hurması ile dolu olduğu için tatlıya gerek yok)



En az Hataylılar kadar iddialı (Künefe)





Mersine özgü (Atom içeceği)

İçine; Bal,süt,muz,avakado,çilek isteğe göre envai çeşit meyvenin girdiği üzerine antep fıstığı, fındık la servis edilen karışım
İçerdiği yüksek kalori den dolayı 1bardakdan sonrasını pek tavsiye etmem






Mersin deyince akla gelen 2 damak zevki
Atom cezerye





Cezerye (envai çeşidi vardır)






Cezerye döner



Bici Cici (Yöresel ismi)

Yazın Toroslardan getirilen kar'ın meyve konsantreleri, pekmek ve nişastadan mamül lokumla servis edildiği karışım



Çukurova insanının olmazsa olmazı; Şalgam Suyu



Çukurovanın yazlarının vazgeçilmezi Aşlama(meyan kökü) şerbeti



Şerbetin hammaddesi olan meyan kökü



Mersinde yazları çok tüketilen vitamin deposu böbrek dostu Dikenli İncir (Frenk yemişide denir)
Alıp kendiniz yerseniz çok zahmetlidir Satanlar ustalaşmış, meslek erbabı haline gelmişlerdir 10 sn sürer dikenli kabuğundan arındırıp size servis etmeleri








Dikenli kabuğundan arındırılıp servis edilmiş hali



Mersin Silifke(Türkülere konu olan meşhur yoğurdu)





Ülkemizin özellikle can erik(ilk can erik silifke değirmendere beldesinde çıkar) ve çileğin merkezi





Mersin Limonu (Özellikle Erdemli ve Limonlu beldesi)


Ve en uzak ilçemiz Anamur ve MUZ


 

Similar threads

1 Tantuni Mersin'de büfeden daha çok bulabileceğiniz tek işletme türüdür Şüphesiz ki en iyisi Mersin'de yapılır Sonradan yoğurtlu, tavuklu versiyonları çıksa da asıl tantuni koyun etinden yağlı etle yapılandır Biftek tercih edenlerin sayısı da az değildir 2 Kerebiç Mersin dışında çok da...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Anamur Muzu: Renk, koku ve tat olarak ithal muzlarla kıyaslanamayacak kalitede olan Anamur muzu, Türkiye muz ihtiyacının yüzde 50'sini karşılar. Bozyazı Kavutu: Bozyazı ve çevresinde çobanların dağda uzun yürüyüşlerle hayvanlarını otlatırken günlük enerji ihtiyaçlarını karşılamak için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
858,477Konular
981,290Mesajlar
29,560Kullanıcılar
xanzalSon üye
Üst Alt