Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mersin Yöresinden Humus

Mersin Yöresinden Humus

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Mersin Yöresinden Humus Tarifi İçin Malzemeler

*3 su bardağı haşlanmış nohut (suyu süzülmüş)
*4 yemek kaşığı tahin
*2 limonun suyu
*1 çay kaşığı tuz
*2 diş sarımsak
*2 çay kaşığı kimyon
*Yarım su bardağı su

ÜZERİ İÇİN:

*45 yemek kaşığı zeytinyağı
*Kırmızı Biberi
*Sumak
*Kimyon

Mersin Yöresinden Humus Tarifi Yapılışı Bütün malzemeleri blenderde iyice püre haline gelene kadar eziyoruz Daha sonra süzgeçten geçiriyoruz (nohutun kabuğu çıksın diye) arzuya göre eğer kıvamını daha sıvı isterseniz bir kaç kaşık su ilave edebilirsiniz
Servis tabağına aldıktan sonra üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz ve kırmızı biber, sumak ve kimyon serpiyoruz AFİYET OLSUN

Similar threads

Kolay Humus Tarifi İçin Malzemeler *3 su bardağı konverse nohut (suyu süzülmüş) *13 su bardağı tahin *2 limonun suyu veya 23 yemek kaşığı hazır limon suyu *1 çay kaşığı tuz *2 diş sarımsak *12 çay kaşığı kimyon Üzeri için: *1 yemek kaşığı zeytinyağı *Kırmızı biber *Sumak Kolay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
107
Humus Tarifi İçin Malzemeler *3 su bardağı konverse nohut (Suyu süzülmüş) yada haşladığınız nohut pişirme süreniz artar bu şekilde *13 su bardağı tahin *2 limonun suyu veya 23 yemek kaşığı hazır limon suyu *1 çay kaşığı tuz isteğe göre değişebilir *2 diş sarımsak *12 çay kaşığı kimyon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
90
Humus Tarifi İçin Malzemeler *3 su bardağı konverse nohut (Suyu süzülmüş) yada haşladığınız nohut pişirme süreniz artar bu şekilde *13 su bardağı tahin *2 limonun suyu veya 23 yemek kaşığı hazırlanmış limon suyu *1 çay kaşığı tuz isteğe tarafından değişebilir *2 diş sarımsak *12 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
160
Humus Tarifi İçin Malzemeler *1 su bardağı haşlanmış nohut *1 çay bardağından bir parmak az tahin *1 çay kaşığı kimyon *2 limon suyu *3 yada 4 iri diş sarımsak *Tuz Humus Tarifi Yapılışı MerhabalarHaşlanmış nohutun üzerine tahin, kimyon, limon suyu, sarımsak ve tuzu ekleyip blenderda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
Bu tarifi Arzu Ayla hanım’ın humus tarifini kullanarak yaptım Bir kısmını da pastırmalı olarak fırına sürdüm Her iki halini de çok beğendik Arzu hanım’ın *izniyle tarifini aynen alıntılıyorum, pastırmalı kısmı altına ekliyorum Pastırmalı Humus Tarifi İçin Malzemeler *3 su bardağı konverse...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
858,496Konular
981,670Mesajlar
29,756Kullanıcılar
Üst Alt