Popüler olma isteği, tanınmak, izlenmek, ünlü olmaya çalışmak zehirli bir hal almaya başladı. Bir müddettir tik tok görüntüleri çeken Mükremin Gezgin 9 aydır gebeymiş üzere davranıyordu, şimdiyse sezaryen doğum yapmış üzere gösterip kucağında ismini Onur koyduğunu söylediği bir fotoğraf yayınladı. Dün Instagram hesabımda da mevzuyla ilgili paylaşım yapmıştım. Daha sonra çığ üzere büyüyen reaksiyonlar ve fikir ayrılıklarını birçok tanınan isimlerin paylaşımlarında okudum. Kimisi lakin Arnold Schwarzenegger bir sinemada gebe bir erkeği oynadı dedi. Oburu Huysuz Virjin’e de bu türlü yansılar yağmıştı dedi.
Bu ne bir yapım ne de bir sanat! Bu bir mizah bile değil.
Ayrıca reaksiyon verenler yüzünden LGBT bireylerin de linç yediğini yazdılar. Haklılar! Burada konuşulması gereken şahsın; popülerlik, daha çok izlenme, daha çok beğeni almak için birtakım pahaları al aşağı etmesi ve bu nahoş kurgu da zati başkaldırıya hazır, hâlâ kabullenememiş toplumun LGBT bireyleri olmaması gerektiği üzere lanse etmesidir. Halbuki kimse bu türlü soytarılığa muhtaçlık duymaz. Nasıl hissettiklerini bilirler ve bu bir farklılık değildir. Daha evvel de söylediğim üzere bilgisiz, bilinçsiz ve avam üslup kimi şeyleri anormalleştirebiliyor ve en çok da alakasız insanların bu durumdan ziyan görmesi beni üzüyor.
Öte yandan toplumsal medyada kazanacağı paranın kokusunu alan şaşırmış, şuursuzlar kimi ahlaki kıymetleri hiçe sayarak, ucunda ne olursa olsun ortalığa saçılmaması gereken ne varsa bunları midemizi kaldıra kaldıra gözümüze soktular. Biraz mahremiyet yahu! Natürel bunun hatalısı insanları birbiriyle yarıştıran, “benim ondan ne farkım var ki” dedirten hiçbir meziyeti olmayan insanlara tanıtım yapması için bir ton para ödeyen firmalar. Çünkü paylaşım başına dönen sayılar hiç de hırslandırmayacak cinsten değil. Ve doğal mizah anlayışı olmayan büyük bir kitlenin bu kalitesizliğe el çırpması… Kazanmanın en kolay yolu olan toplumsal medya kullanıcıları durur mu? E sonuçta çok kazanan insanlardan bir farkının olmadığını düşünemem birçok kişi başlıyor görüntü kurgusuna. Hayatı kazanmak bazen bu kadar kolay! Para kazanıyor muyum? Öyleyse popülerlik yolunda ne kadar rezil olduğumun bir değeri yok…
Hatırlayın hakikaten mizahın kalitesini!