iltasyazilim
FD Üye
Merzifon Keşkeği Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg aşurelik buğday
*Yarım kilo kuşbaşı dana eti
*2 su bardağı nohut
Sos için;
*2 yemek kaşığı salça
*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
Merzifon Keşkeği Tarifi Yapılışı Merzifon yöresinin bayram da olmazsa olmaz keşkeği
Mutlaka denemelisiniz harika bir tarif
Bir gece öncesinden buğday ve nohut ıslatılır
Ertesi gün et de içine atılarak düdüklü de yaklaşık bir saat pişirilir Sonra en kısık ateşte tahta kaşıkla dövülerek iyice ezilir
Bir kapta tereyağı eritilir Salça ve zeytinyağı da eklenerek sos hazırlanır ,servis yaparken üzerine dökülür
Afiyet olsun
*1 kg aşurelik buğday
*Yarım kilo kuşbaşı dana eti
*2 su bardağı nohut
Sos için;
*2 yemek kaşığı salça
*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
Merzifon Keşkeği Tarifi Yapılışı Merzifon yöresinin bayram da olmazsa olmaz keşkeği
Mutlaka denemelisiniz harika bir tarif
Bir gece öncesinden buğday ve nohut ıslatılır
Ertesi gün et de içine atılarak düdüklü de yaklaşık bir saat pişirilir Sonra en kısık ateşte tahta kaşıkla dövülerek iyice ezilir
Bir kapta tereyağı eritilir Salça ve zeytinyağı da eklenerek sos hazırlanır ,servis yaparken üzerine dökülür
Afiyet olsun