iltasyazilim
FD Üye
Merzifon Pıtılı Tarifi İçin Malzemeler
*78 su bardağı un
*1 paket instant maya
*Yaklaşık 2 su bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı tuz
Merzifon Pıtılı Tarifi Yapılışı 1 paket kuru mayayı yarım su bardağı ılık suda 1 çay kaşığı şeker de koyarak 5 dakika bekletin 6 – 7 su bardağı unu karıştırma kabına koyun, önce yavaş yavaş ılık su ekleyerek yoğurun, çözülen mayayı da ekleyip yoğurun Poğaça gibi kulak memesi olmasın ondan biraz daha cıvık olsun ona göre su ekleyerek güzelce yoğurun Üstünü kapatıp mayalanmasını bekleyin Sonra tezgaha ya da masaya hafif un serpip portakal büyüklüğünde hamur alıp beze yapın Bütün hamuru ve unu koyun ama yaptıkça hamurun üstünü örtün Sonra elinle ya da oklavayla bir tanesini tabak büyüklüğünde açın Teflon tavada yağsız olarak pişirin Altı hafif pişince alt üst yaparak pişirin Üzerine tereyağ sürün Afiyet olsun
*78 su bardağı un
*1 paket instant maya
*Yaklaşık 2 su bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı tuz
Merzifon Pıtılı Tarifi Yapılışı 1 paket kuru mayayı yarım su bardağı ılık suda 1 çay kaşığı şeker de koyarak 5 dakika bekletin 6 – 7 su bardağı unu karıştırma kabına koyun, önce yavaş yavaş ılık su ekleyerek yoğurun, çözülen mayayı da ekleyip yoğurun Poğaça gibi kulak memesi olmasın ondan biraz daha cıvık olsun ona göre su ekleyerek güzelce yoğurun Üstünü kapatıp mayalanmasını bekleyin Sonra tezgaha ya da masaya hafif un serpip portakal büyüklüğünde hamur alıp beze yapın Bütün hamuru ve unu koyun ama yaptıkça hamurun üstünü örtün Sonra elinle ya da oklavayla bir tanesini tabak büyüklüğünde açın Teflon tavada yağsız olarak pişirin Altı hafif pişince alt üst yaparak pişirin Üzerine tereyağ sürün Afiyet olsun