Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Meşhur Afyon Bükmesi

Meşhur Afyon Bükmesi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Meşhur Afyon Bükmesi Tarifi İçin Malzemeler İç malzemeler;


*Soğanlı kıyma
*2 adet haslanmış patates
*2 su bardağı yeşil mercimek (İsteğinize göre )
*3 su bardağı ezilmiş haşhaş
*3 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı sirke
*2 çorba kaşığı iç yağ
*1 çay bardağı sıvı yağ

Meşhur Afyon Bükmesi Tarifi Yapılışı Hamuru için; bir kaba 3 su bardağı un, 1 çay kaşığı tuz, 2 çay kaşığı sirkeyi ilave edelim Bu karışıma az az su ilave ederek kulak memesi kıvamına gelene dek yoğuralım Daha sonra üzerine bir bez örtüp hamuru biraz dinlendirelim Bir tavada küp şeklinde doğradığımız kuru soğanı koyalım Biraz sıvı yağ ile pembeleşene kadar kavuralım Başka bir tavada iç yağı eritelim Eridikten sonra içine 1 çay bardağı sıvı yağ koyup karıştıralım Dinlenmiş olan hamuru 2 parçaya ayıralım İlk parçayı unlayarak büyük bir tepsi boyutunda açalım Açtığımız bu hamuru hazırladığımız yağ karışımı ile yağlayalım Yağladığımız yufkanın üstü de ezilmiş olan haşhaşı sürelim Hamurumuzu zarf şeklinde katlayalım ve kenara koyalım Ayırdığımız ikinci parçayı da aynı büyüklükte açalım, içini yağlayalım ve ezilmiş haşhaşı üzerine sürelim Bu hamurun ortasına ilk açıp katladığımız hamuru koyalım Dışda ki yufkayı da üzerine yine zarf şeklinde katlayıp kapatalım İç içe katladığımız hamurları buzdolabında soğuyana kadar bekletelim
Ağzı açık (kıymalı) yapacaksanız eğer kıvıra kıvıra hamuru kapatın
Haşladığımız mercimeğin suyunu süzelim Tavadaki kavrulan soğanların üzerine koyalım sonra da üzerine biraz tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ekleyelim Harcımızı güzelce karıştıralım Buzdolabında dinlendirdiğimiz hamuru alalım bu hamurdan 3 parmak eninde kare şeklinde keselim Kestiğimiz bu parçaları da un ya da yağ eklemeden açalım Arasına mercimekli harçtan koyalım Kenarlarını üst üste getirerek kapatalım Hazırladığımız bu mercimekli hamurları önceden yağladığımız fırın tepsisine dizelim Hamurların üzerine de artan sıvı yağ ve iç yağ karışımını fırça yardımı ile sürelim
Önceden 200 derecede ısıttığımız fırında kızarana kadar pişirelim Ilık olarak servis edelim
 

Similar threads

Afyon Bükmesi (Afyon Usulü) Tarifi İçin Malzemeler *5 su bardağı un *2 su bardağı su *2 çay kaşığı tuz *2 yemek kaşığı sirke *2 yemek kaşığı sıvı yağ Açmak için; *2 su bardağı nişasta (un da olur ama ben daha çıtır olması için nişasta ile açıyorum hem daha kolay açılıyor) Arasına...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
Afyon Bükmesi Çıtır Çıtır Tel Tel Kabaran Tarifi İçin Malzemeler *7 su bardağı un *Tuz *Su Üzerine ve içine sürmek için : *150 gr Tereyağı *1 su bardağı sıvı yağ *Ezilmiş haşhaş İç harcı için : *Peynir ,maydanoz *İstenilen başka malzeme de konabilir Afyon Bükmesi Çıtır Çıtır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
Patatesli Afyon Bükmesi Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: *5 su bardağı un *1 tatlı kaşığı tuz *1 yemek kaşığı yoğurt *Su İç harcı; *4 adet haşlanmış rendelenmiş patates *200 gr beyaz peynir *Pulbiber, kara biber, kimyon, tuz bir tutam maydanoz Hamur arası için; *1 buçuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
95
Afyon Bükmesi (Balkabaklı) Tarifi İçin Malzemeler Hamur için; *45 su bardağı un (Ben göz kararı koydum) *Aldığı kadar ılık su *Kuru maya *Tuz İç harcı için; *1 kg bal kabağı *1 adet pırasa *Yarım demet maydanoz *Az miktarda sıvı yağ *Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı biber, kuru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
Afyon Bükmesi 2 Tarifi İçin Malzemeler *8 su bardağı un (200 ml) unu kontrollü olarak ilave edebilirsiniz hamurun kıvamına göre *1 su bardağı su + yarımdan biraz daha az su *1 su bardağı süt + yarımdan biraz daha az süt *1 5 yemek kaşığı sirke *Tuz Üzeri için; *Haşhaş ve sıvı yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
858,499Konular
982,593Mesajlar
30,358Kullanıcılar
jackgragassSon üye
Üst Alt