iltasyazilim
FD Üye
Meşhur Baki Ustanın Revani Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*4 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı yoğurt (ben ev yapımı yoğurt kullanıyorum)
*25 su bardağı irmik
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilin
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3,5 su bardağı su
*Bir kaç damla limon
Meşhur Baki Ustanın Revani Tatlısı Tarifi Yapılışı Tepsi ölçüm 25×33 dür
1
*Tüm malzemeleri karıştırma kabına alıyoruz ve karıştırıyoruz
*Karışımı ağzı kapalı şekilde 2 saat bekletiyoruz
*Bu 2 saat bekleme süresinde arada bir karıştırıyoruz
*2 saat sonra önceden ısıtılmış fırında 170 derecede altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz (Fırın tepsimizi yağlıyoruz)
*Fırına koyduktan 10 dakika sonra şerbetimizi hazırlıyoruz
*Şeker ve suyu ocağa yüksek ateşte koyuyoruz
*Kaynayınca kısık ateşte 10 dakika daha kaynatıyoruz
*Bir kaç damla limon sıktıktan sonra 5 dakika daha kaynatıyoruz
*Şerbet ve revani sıcak olacak ikiside sıcakken şerbetin tamamını döküyoruz Şerbeti çektikten sonra kesebilirsiniz ve süsleyebilirsiniz Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz
*Deneyenlere şimdiden afiyet olsun
*4 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı yoğurt (ben ev yapımı yoğurt kullanıyorum)
*25 su bardağı irmik
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilin
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3,5 su bardağı su
*Bir kaç damla limon
Meşhur Baki Ustanın Revani Tatlısı Tarifi Yapılışı Tepsi ölçüm 25×33 dür
1
*Tüm malzemeleri karıştırma kabına alıyoruz ve karıştırıyoruz
*Karışımı ağzı kapalı şekilde 2 saat bekletiyoruz
*Bu 2 saat bekleme süresinde arada bir karıştırıyoruz
*2 saat sonra önceden ısıtılmış fırında 170 derecede altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz (Fırın tepsimizi yağlıyoruz)
*Fırına koyduktan 10 dakika sonra şerbetimizi hazırlıyoruz
*Şeker ve suyu ocağa yüksek ateşte koyuyoruz
*Kaynayınca kısık ateşte 10 dakika daha kaynatıyoruz
*Bir kaç damla limon sıktıktan sonra 5 dakika daha kaynatıyoruz
*Şerbet ve revani sıcak olacak ikiside sıcakken şerbetin tamamını döküyoruz Şerbeti çektikten sonra kesebilirsiniz ve süsleyebilirsiniz Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz
*Deneyenlere şimdiden afiyet olsun