Mesir Macunu Faydaları mesir macunu faydaları mesir macunu faydaları, yararları, özellikleri, neye iyi geldiği ile ilgili bilgiler verelim meleklerim sizlere 1549354623 1549354623 mesirmacunufaydalari5c594686e4402mesirmacunufaydalari5c594686e4402mesirmacunufaydalari5c594686e4402 Mesir macununun genel özellikleri, güzel lezzeti ve kokusudur Vücuda kuvvet, kalbe ferahlık verir, dimağı kuvvetlendirir, dikkati arttırır, siniri yatıştırır, nefes darlığı, baş Dönmesi, sırt, bel ağrısı, siyatik, romatizmaya iyi gelir, kanı temizler, göğsü yumuşatır, idrar zorluğunu giderir, iştah açar Genel ırk kitleleri aralarında talep şampiyon mesir macununun halkın inanışlarına tarafından şu faydaları olduğu söylenir Macundan yiyen kimseyi bir yıl boyunca zehirli hayvanların sokmayacağına inanılır Nevruz günü en ağır hastalar bile yese iyi olurlar Macunu yiyen gelinlik çağdaki kızların o sene içinde evleneceklerine inanılır Çocuğu olmayanların bu macundan yedikleri taktirde çocukları olacaklarına inanılır Çocuk hastalıklarına da yararlı olduğu söylenir Mesir sözcüğü, seyir edilecek, gezilecek yer, gezinti yeri anlamına gelmekle birlikte ismini verdiği macundan nedeniyle ayrı bir manâ taşımaktadır Anason: iştah açıcı ve karminatif olarak kullanılır Çivit: Insanlar aralarında vahşi kulak ve pnömorinde kullanılır Çörekotu: gaz söktürücü Kuytuı fülfül: Öksürük kesici ve bedeni ısıtıcı olarak kullanılır hardal tohumu: iştah açıcı ve mideyi düzeltici olarak kullanılır Havlıcan: Öksürük kesici ve ağız kokusunu gidericidir Hıyarşenbe: Müshil olarak kullanılmaktadır Hindistancevizi: Kaynatılmış suyu mide ağrılarına iyi kazanç Hindistan çiçeği: Hazım kolaylaştırıcıdır Kakule: Lezzet verici, iştah açıcı Kalbarda: Mide ağrılarına iyi gelir Karabiber: Öksürük kesici, uyarıcı ve baharat olarak kullanılmaktadır Karanfil: Ağız kokusunu giderici, diş çürüklerinde ve diş ağrılarında kullanılır Kebabiye: idrar ve solunum yolları antiseptiği olarak kullanılır Kimyon: iştah açıcı, gaz söktürücü ve terletici olarak kullanılır Kırım tartar: Kaşıntılı deri hastalıklarında kullanılır Kişniş: Gaz söktürücü ve iştah açıcıdır Limon tuzu: Macunun artı tatlı etkisini hafifletmek için kullanılır Mai lezzetli: Daimi tatlılık sağlar Meyan balı: Öksürük kesici, idrar arttırıcı olarak kullanılır Portakal kabuğu: Mideyi uyarıcı, koku verici olarak kullanılır Revan kökü: Laksatif ve hemoroit tedavisinde kullanılır Safran: Çarpıntı giderici ve ferahlık verici Sakız: Mideyi rahatlatıcı ve nefes darlığında öksürük gidericidir sarı halile: iştah kesici olarak kullanılır Sinameki: Müshil olarak kullanılır Şamlı ve şaşlı: bayan hastalıklarına iyi kazanç Şeker: Macunun kıvamını veren ve tatlandıran belli başlı maddedir Resene: Mide yatıştırıcı ve gaz söktürücü Tarçın: Kabızlığı ve karın ağrılarını giderir tarçın çiçeği: Koku özelliği için kullanılır teke mersini: Macun terkibinin daha değişik kokması için kullanılır Tiryak: birincil çağlardan beri her derde derman olarak kullanılan muhtelif maddelerden meydana gelmiş bir terkiptir Udülkahar: Diş ağrısı ve diş nezlesine aleyhinde kullanılır Vanilya: Uyarıcı, olarak bilinir Yeni bahar : zorlama verici olarak macunlara konulur Zencefil: Solunum Yetmezliği, soğuk algınlığı ve astıma karşı kullanılır zerde çöp: Şiddet verici ve mideyi koruyucudur Zulumba: Mide rahatsızlıklarında ve hemoroitte kullanılır