Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Meslek Liseleri İçin Sınavsız Geçiş Hakkı

Meslek Liseleri İçin Sınavsız Geçiş Hakkı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Merhaba ben 1997 Ticaret Iş Lİsesi mezunuyum Bugüne değin hiç sınava girmedim Iş Liseleri için yatay geçiş varmış Ben bu haktan yararlanabiliyormuyum Tezgâhtar olursanız sevinirim 09032019 10:53

Cevap: Iş Liseleri İçin Sınavsız Geçiş Hakkı

Bahsettiğiniz konu iş liselerine sınavsız geçiş hakkıdırSınavsız geçiş hakkı:

4702 sayılı Kanunun 2 maddesi ile değiştirilen 2547 sayılı Kanunun 45 maddesi, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrencilerin istedikleri takdirde bitirdikleri programın devamı niteliğinde veya buna yakın programların uygulandığı, ilk kez kendi Mesleki ve Teknik Eğitim Bölgesi (METEB) içindeki, sonra da bölgesi dışındaki iş yüksekokulu ve açık öğretim ön lisans programlarına sınavsız olarak yerleştirilebileceği hükmünü getirmiştir Bu yasa maddesiyle öğrenciler kendi alanlarındaki önlisans (2 yıllık) programlarına sınavsız olarak yerleştirilmektedir

Öncelikler nelerdir?

1 Mezuniyet yılı daha büyük (yeni mezun) adaylara öncelik verilir

2 Aynı yıl mezun olan adaylar aralarında öncelik okul türüne kadar Anadolu Teknik Lisesi, Teknik Lise veya Anadolu Meslek Lisesi, Meslek Lisesi, çok eski yıllarda enstitü adı aşağı mezun olunan meslek lisesi sırasında verilir

3 Mezuniyet yılı ve mektep türü aynı olan adaylardan benzer METEB içinde olanlara öncelik verilir

4 Mezuniyet yılı, okul türü ve METEB içi, METEB dışı bilgileri benzer olan adaylardan OBP8Ortaöğretim Galibiyet Puanı) si yüksek olan

5 Yukarıda sanılan tüm bilgileri aynı olan adaylardan doğum tarihi büyük (yaşı minik) olana öncelik verilir *

858,505Konular
982,695Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt