İnhibitör-1 ve interlökin-6 üzere insülin direnci üzere insülin direncini ve zararlı oksidasyon yaratan hormonlar yağlardan salgılanır. Yağ hücreleri inflamasyon kaynağıdır. Yağ hücreleri ölürken içlerindeki her şeyi hür bırakırlar ve bağışıklık sistemi de bu kalıntıları içine çekmek için harekete geçince inflamasyona yol açar.
Güzel bir haberim var. Karın bölgendeki yağlanmayı önleyebilir ve sürdürülebilir sıhhati elde edebilirsin. Beslenme şeklini değiştirerek ömür kaliteni artırabilirsin. Unutama! Yediklerin vücudunu, vücudunda hayat şeklini şekillendirir.
1)BPA içeren ambalajlardan kaçının.
Çığ üzere katlanarak büyüyen obezitenin hatalısı umumiyetle beğenilmeyen beslenme alışkanlıkları ve gayrikâfi egzersizdir. Son vakitlerde araştırmacılar; BPA olarak bilinen Bisphenol A’nın da cürmü olabileceğini bildirdiler.BPA sert plastiklerin içinde bulunan kimyasal bir bileşendir ve azık ve içecek ambalajlarında bulunur. BPA, vücudumuzdaki kendi hormonlarımızın sahtesidir. Bu da sıhhatimiz için tehlikelidir.
Amerikan Tıp Mecmuasında yayınlanan bir çalışmada obez evlatların vücutlarında BPA yüksek ölçüde bulundu.
2)Beslenme programınızda folat içeren besinleri ekleyin.
Folattan güçlü besinler BPA üzere hususların ve obeziteye neden olan besinlerin tesirlerini önlemeye yardımcı olur. Araştırmalar folatın çeşitli kanser çeşitlerine karşı kollayıcı olduğunu göstermiştir. Bilhassa prostat ve göğüs kanseri. BPA ve gayrı östrojenik gibisi kimyasalların toksik tesirlerine karşı hami olabilir.
3)Turpgilleri sofranızdan eksik etmeyin.
Turpgiller folat deposudur. Brüksel lahanası, lahana, turp, karnabahar, pazı, brokoli … Başkaca bu sebzeler; obezite, kardiyovasküler hastalık, demans, kognitif bozukluk, depresyon riskini de azaltırlar.
4) Kömürleşmiş ve işlenmiş etleri artık hayatından çıkar.
Izgarada ziyade kızarmış yada akıllıca halde pişirilmemiş etler ve işlenmiş etler nitrozamin olarak bilinen kansere neden olan kimyasal hususlar içerir.
5) Gazlı içeceklerini su ya da bitki çayıyla değiştir.
Gazlı içecekler şiddetli kilonun kıymetli sebeplerindendir. Ayrıyeten korkutucu sıhhat problemlerine neden olabilir. Yüksek ölçüde fruktoz ve mısır şurubunun trigliserid seviyesini yükselttiği ortaya çıkmıştır. Velev diyet içeceklerin bağırsaktaki yararlı bakterilerin yapısını bozduğu tespit edilmiştir. Leptin ve insülin duyarsızlığının yanı sıra inflamasyona da neden olmaktadır.
6)Kahvaltı öğününü atlama.
Kahvaltı ile güne başlamak kalori yakmayı sağlamanın değerli bir adımıdır. Neden mi? 7 ile 8 saat uyku ile geçen müddetten sonra, vücudunun kendini tamir etmek ve tekrar yapılandırmak için çabayla çalışmaktadır. Vücudun aç olduğunda yapmak istediği en son şey daha çokça kalori yakmaktır. Bu yüzden güç tasarrufu moduna makbul. Kahvaltı öğününü atlamak metabolizmayı yavaşlatır.