Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Metal Mamulleri Montaj işcisi

Metal Mamulleri Montaj işcisi
0
94

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
88
F-D Coin
0
Metal Mamulleri Kurulum işcisi Metal Mamulleri Montaj İşçisi 1549330810 1549330810 metalmamullerimontajiscisi5c58e97edd1d8metalmamullerimontajiscisi5c58e97edd1d8 http:wwwozgurceduslercomimagesnoktaTANIM Hareketli veya sabit kurulum hattında, metal eşya imali için hazırlanan parçaları birbirine takan ve denetleme işlemini yapan kişidir GÖREVLER Hareketli veya sabit bantlarda (montaj hattında), kurulum planlarına tarafından farklı alanlara yönlendirilmiş türdeki malzemenin montajında çalışır, Montaj sırasında, her türlü akort, ölçme, egzersiz ve kontrolleri yapar, Cihaz, motor veya öteki metal parçalarını cıvata, maşa, vida, perçin, lehim, kaynak ya da diğer metotlarla birleştirerek takar, bozuk parçaları ilgililere bildirir, Belirtilen safhalardaki montajın hata ve aksaklıklarını giderir, Kurulum işlemlerini verilen kroki, plan ve talimatlara uygun şekilde, belli hızda yürütür, Montajı yapılan mamulleri gösterilen yerlere taşır ve istifler, çalıştığı aletlerin bakım ve temizliğini yapar KULLANILAN CIHAZ VE MALZEMELER Dağıtılmış kurulum takımları, makine ve teçhizatları, ölçme, ayar ve denetleme aletleri, takma, çakma, birleştirme işlemleri için, ekip anahtarları, tornavidalar, kesici bıçaklar, kaynak makineleri, öbür ölçülerde vidalar, ayarlı penseler vb MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER Metal mamulleri montaj işçisi almak isteyenlerin: Bedence sağlıklı ve zinde, Gözleri ve elleri sağlam, Gözlerini ve ellerini eşgüdümle kullanabilen, Şekil ve uzay ilişkilerini gören, Hızlı ve hareketli alıştırma ortamına uyum sağlayabilen, Titiz, Defalarca aynı işi yapmaktan sıkılmayan kimseler olmaları gerekir ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI Metal mamulleri montaj işçisi fabrika ve atölyede çalışır Alıştırma ortamı gürültülüdür Iş ayakta yürütülür Çalışırken fazla dikkat etmek ve seri yol almak gerekir Kurulum işçisi birinci derecede makine ve malzeme ile çalışır Gerektiğinde diğer çalışanlarla iletişime girebilir ÇALIŞMA ALANLARI VE MESLEK BULMA OLANAKLARI Metal mamulleri montaj işçisi ,çabuk veya parti tipi metal mamul üretimi yapan fabrikalarda, kurulum atölyelerinde, alet, motor ve diğer cihaz, aygıt ve makine üretimi yapan işletmelerin kurulum bölümlerinde çalışabilirler Buzdolabı, çamaşır makinesi, fırın gibi beyaz eşya ve otomobil üreten işyerleri bu iş elemanlarının yoğun olarak çalıştıkları yerlerdir Orta ve büyük ölçekli işletmelerde maliyeti düşürüp, üretimi artırabilmek için seri üretime geçiş eğilimi olmaktadır Teknolojinin de gelişmesine paralel olarak montaj hattında çalışan elemanların sayısı gitgide artarak artmaktadır IŞ EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER Mesleğin, bu isimle eğitimini veren bir eğitim kurumu yoktur Ancak; endüstri meslek liseleri ve mesleki eğitim merkezlerinde torna, tesviye, freze, yergi ve alet bileme, kalıp, metal işleri (soğuk demircilik, kaynakçılık, sac işleri, kaporta tamirciliği, ziraat alet ve aletleri yapım ve tamirciliği, alüminyum doğramacılığı), motor konularında iş eğitimi alanlar bu mesleği yürütebilirler Kurulum işlemleri yapılan işletmelerde, ressam gözetiminde çalışılarak pratikte öğrenilebilir IŞ EĞİTİMİNE GIRIŞ KOŞULLARI Çıraklık eğitimine başlayabilmek için; en düşük ilköğretim okulu mezunu elde etmek, 14 yaşını doldurmuş 19 yaşından gün almamış edinmek, ancak, 19 yaşından gün almış olanlardan daha önce çıraklık eğitimden geçmemiş olanlar, yaşlarına ve eğitim seviyelerine uygun olarak düzenlenecek mesleki eğitim programlarına tarafından çıraklık eğitimine alınabilir Bünyesi ve sağlık gireceği mesleğin gerektirdiği işleri yapmaya uygun düşmek, Eğitim bakmak istediği meslekte bir işyeri sahibi ile çıraklık sözleşmesi imzalamak gereklidir Endüstri iş liselerinde eğitime devam edebilmek için, ilköğretim okulu mezunu edinmek ve bu okullara antre şartlarını taşımak gerekmektedir EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ Mesleki eğitim merkezlerinde eğitim süresi, eğitim görülen meslek alanlarına ve mezun olunan eğitim kurumlarına kadar değişim göstermektedir Endüstri meslek liselerinde ise eğitim süresi 3 yıldır Kişiler, işyerlerinin montaj bölümlerinde, artist gözetiminde çalışarak, en düşük 3 aylık bir sürede belirli işleri yapabilecek düzeye gelebilirler Pratik eğitim aracılığıyla işyerlerinde mesleği öğrenmek isteyenlere: Bu meslekte kullanılacak cihaz donanımı ile malzemeleri kullanım ve kalitesini ayırdedebilme, Montaj işlemlerinin nasıl yapılacağı, İşin doğurabileceği tehlikeleri ve korunma yolları, Bahşedilen işin; talimatlara, plan ve krokilere uygun bir şekilde yapılması, Mamulün kalite kontrolünün nasıl yapılacağı, Birleştirmek, takma, çakma, metalleri şekillendirme konuları, Metal ayarlama ve çalışma işlemleri, Çalışılan yerin ve aletlerin temizlik ve bakımının yapılması, Metal mamulleri kurulum işlemleriyle ilgili aynı konular hakkında bilgi verilmekte ve deneyim kazandırılmaktadır MESLEKTE İLERLEME Meslekte ressam ve ressam öğretici unvanlarına yükselmek mümkündür Mesleki eğitim merkezlerinden kalfa olarak mezun olanlar bir işyerinde çalışıp bununla beraber teorik eğitimlerine de devam edebilirler Ustalık belgesine sahip olanlar ya da bunları işyerlerinde çalıştıranlar egemen dükkan açabilirler Ayrıca, işyerinde çırak çalıştırması için de Artist Öğreticibelgesine sahip çalışanın olması zorunludur AYNI MESLEKLER: Alet Montaj İşçiliği, Plastik Mamulleri Kurulum İşçiliği, Metal İşlemeciliği, Tesviyecilik, Motorculuk, Kalıpçılık, Diğer Alet Araştırıcı ve Montörleri, Süratli Üretim İşçiliği, Metal Mamulleri Kalite Teftiş İşçiliği BURS, KREDİ VE VERGI DURUMU Eğitim esnasında işletmelerde meslek eğitimi görebilen çırak öğrencilere, asgari ücretin %30'u oranında ödenti ödenmektedir Eğitim sonrası gelir, firma ve işkollarına kadar değiştirme göstermekte olup, asgari asgari aidat alınmaktadır DAHA AYRINTILI BILGI İÇİN BAŞVURULABİLECEK YERLER İlgili Eğitim Kurumları, Türkiye Meslek Kurumu Genel Müdürlüğü Iş Danışma Merkezi, Bünyesinde Meslek Danışma Merkezi bulunan Türkiye Meslek Kurumu İl ve Şube Müdürlükleri xfUid21549330810 1549330810 metalmamullerimontajiscisi5c58e97edd1d8metalmamullerimontajiscisi5c58e97edd1d8 http:wwwozgurceduslercomimagesnokta  

858,543Konular
981,905Mesajlar
32,560Kullanıcılar
emoooSon üye
Üst Alt