Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Metaverse Evreninde Cinsel Tacize Uğradı! "Kaçamadım, Gözlerimi Kapattım, Kulaklığımı Çıkarmak Zorunda Kaldım"

Metaverse Evreninde Cinsel Tacize Uğradı! "Kaçamadım, Gözlerimi Kapattım, Kulaklığımı Çıkarmak Zorunda Kaldım"
0
126

tekin

FD Üye
Etkileşim
0
F-D Coin
95
s-ebedd5b586cdfe20cc5b21ece0e7ff6619ce183e.jpg

Birinci olarak Facebook'un ismini Meta olarak değiştirmesiyle gündeme getirdiği Metaverse cihanı dünyanın pek çok noktasında faaliyete geçmiş durumda. Ülkemizde de son vakitlerde sanal cihan için pek çok arazi satıldığı biliniyor. Metaverse cihanı birçok kişiyi heyecanlandırırken ABD'de bir bayanın başına müthiş bir olay geldi. Facebook'un Horizon Venues metaverse'üne giren 43 yaşındaki dört çocuk annesi Nina Jane Patel, metaverse dünyasında 3 erkek tarafından taciz edildi. İşte ayrıntılar...

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine nazaran; 43 yaşındaki dört çocuk annesi Nina Jane Patel'e Facebook'un Metaverse'üne girdikten bir dakika sonra bir çete tarafından cinsel taarruzda bulunuldu. Olayın, kullanıcıların avatarlarının buluştuğu ve etkileşime girdiği ve kentler, parklar yahut kafeler üzere süratle büyüyen bir sanal pozisyonlar ağını keşfettiği çevrimiçi bir dünya olan, Facebook'a ilişkin Horizon Venues Metaverse'ünde gerçekleştiği belirtildi. Kendisine bir avatar oluşturan Nina Jane Patel, sanal gerçeklik başlığı aracılığıyla üç erkek karakterin avatarına saldırısını dehşet içinde izledi ve dinledi.

Metaverse'de Cinsel Tacize Uğradı

Dört çocuk annesi Patel bu ay Metaverse dünyasının giriş noktası olarak hizmet veren sanal bir alan olan ‘lobi’ye girdi. Lakin saniyeler içinde, onu elleyen, cinsel imalara maruz bırakan ve kaçmaya çalışırken ona saldıran erkeklerin avatarları tarafından takip edildi.

43 yaşındaki bayan, ‘bu sıkıntıyı bitirmek için gözlerini kapatan ve Metaverse’i avatarının gördüğü üzere görmesini sağlayan kulaklığını çıkarmak zorunda kaldığını’ açıkladı Avatarların kendisine fizikî olarak saldırmadığını bilse de Patel, yaşadıklarından kaygı duyduğunu ve bilhassa kızlarının güvenliğinden korktuğunu aktardı.

"Sevmiyormuş Üzere Yapma..."

Patel, “Horizon Venues metaverse’e tıpkı bana benzeyen, orta yaşlı, sarışın, kot pantolon ve uzun kollu bir bluz giymiş bir avatar olarak girdim. Girdiğiniz alan bir tiyatro fuayesi üzere bir lobiydi. 60 saniye içinde, hepsi erkek sesli üç erkek avatar bana yanlışsız geldi ve uygunsuz bir halde bana dokundu. Ben ne olduğunu anlamadan evvel, hem üst hem de alt vücuduma avatarıma dokunduklarının ekran imajlarını çekiyorlardı. Bunu yaparken de “Sevmiyormuş üzere yapma” üzere şeyler söylediler. Kaçmaya çalıştım fakat beni takip ettiler. Bu insanların kim olduğunu bilmiyordum ya da kalıp araştırmak için vaktim yoktu.” tabirleriyle sanal ortamda yaşadığı tacizi anlattı.