Eski Korgeneral Metin İyidil ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. İyidil hakkında tekrar yakalama kararı çıkarıldı.
Öte yandan, Eski EDOK Muharebe ve Muharebe Eğitim Takviye Kumandanı olan eski korgeneral Metin İyidil, müteahhit Nihat Özdemir’in kayınbiraderi.
Metin İyidil ile birlikte; TFF Lideri ve Limak Holding idare heyeti lideri Nihat Özdemir'in oğlu Batuhan Özdemir, gelini Aslı Özdemir ve İyidil’in avukatı Abdullah Kaya’nın da gözaltına alındığı öğrenildi.
Batuhan Özdemir ile Aslı Özdemir'in gözaltına alınma münasebetleri ortasında; Metin İyidil'i "kaçırma" şüphesinin yer aldığı sav edildi.
TUTUKLANDI
Metin İyidil, emniyetteki süreçlerinin akabinde Ankara Bölge Adliye Mahkemesine sevk edildi.
Yine hakim karşısına çıkan İyidil, 21'inci Ceza Dairesince tutuklandı.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Yargıçlar Savcılar Konseyi (HSK), Metin İyidil’e tahliye kararı verilmesinin akabinde harekete geçti.
HSK, İyidil'e beraat kararı veren istinaf 20. Ceza Dairesi üyeleri hakkında soruşturma başlattı. Üyeler, soruşturmanın selamati açısından vazife yaptıkları mahkemeden alındılar.
TAHLİYE EDİLMİŞTİ...
Eski Korgeneral Metin İyidil yargılandığı 15 Temmuz EDOK davasında, "Anayasal tertibi ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış ömür uzunluğu mahpus cezasına çarptırılmıştı.
Geçen günlerde, İyidil'in evrakını inceleyen istinaf mahkemesi, ağırlaştırılmış müebbet mahpus cezasını bozdu, İyidil hakkında beraat kararı vererek tahliyesine hükmetti.
Bu kararın akabinde bugün Ankara Bölge Adliye Mahkeme 21. Ceza Dairesi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yakalama müzekkeresi yazarak, İyidil’in yakalanmasını istedi.
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe teşebbüsünün akabinde yargılandığı davada "ağırlaştırılmış müebbet hapis" cezasına çarptırılan ve istinaf müracaatında beraat ve tahliyesine karar verilen eski Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) Muhabere ve Muharebe Eğitim Dayanak Kumandanı Korgeneral Metin İyidil gözaltına alındı.