Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Metin Şentürk Kimdir Hayatı Biyografik Bilgileri

Metin Şentürk Kimdir Hayatı Biyografik Bilgileri
0
60

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Metin Şentürk Kimdir Hayatı Biyografik Bilgileri metin şentürk hayatı metin şentürk kimdir Sevgili melekler, geçtiğimiz yıllarda yaptığı arabayla sürat denemesi ve Guinnes rekorlar kitabına girmesinin arkasından yaptığı tango gösterisi ile dikkatleri çeken başarılı ve sempatik şarkıcı Metin Şentürk hayatı ve biyografik bilgilerini sizlerle paylaşıyoruz ayrıca de sanatçının kendi ağzındanmetinsenturkkimdirhayatibiyografikbilgileri5c56719e35d66alt 1549169048 1549169048 metinsenturkkimdirhayatibiyografikbilgileri5c56719e663b5metinsenturkkimdirhayatibiyografikbilgileri5c56719e663b5 metinsenturkkimdirhayatibiyografikbilgileri5c56719e663b5 Nasıldı bir çocukluktu sizinki? 7 çocuklu bir ailenin sondan ikinci çocuğuyum 3 kız, 4 erkektik Küçükten büyüğe, Bayram, Metin, Mithat, Mustafa, Suzan, Gülten ve Hacer İsimlerini sayamayacağım eksik sayacağım zannettiniz değil mi ha ha ha Benim programıma 11 çocuklu bir baba gelmişti, 'Çat diye çocuklarının isimlerini say' demiştim Vallahi 5'incisinde kalakalmıştı Ailemizin somut durumu kötüydü Atıyorum, her şeyinizi kaç kardeşseniz ona bölün Biz de her şeyi 7'ye bölerdik Yoksul bir aileydik Durumumuz sonradan bozuldu Gerçekte babam ayakkabıcıydı benim Bir dönem sonradan ortaklarından yediği bir kazık sonucu üzüntüden gözlerini kaybetti Siz ve babanızın dıştan ailenizde başka görme engelli var mı? 11 yaşındayken Gülten ablama askeri cip çarptı Ablamın beyninde hasar oluştu Peki dava açtınız mı? O gibi durumlarda çocuklar suçlu oluyor Vatan Caddesi'nde karşıdan karşıya geçerken ona çarpmışlar Felaket bir aile durumumuz var Ardındaki benim bir büyüğüm Mithat'ın kafasına salıncak çarpıyor, gözlerini kaybediyor Bir büyük ablam Suzan'ın birkaç sene önce göz tansiyonu çıktı, iki gözünü en ince ayrıntısına kadar kaybetti Bizim ailemizdeki 6 kişide görme problemi var Annemin gözleri görüyor Baba tarafından bir sorunumuz var Genetik bir durum mu bu? Kalıtımsal bir durum Fakat şöyle; kör doğmuyoruz, hepimiz sağlam doğuyoruz lakin başımıza gelen birincil kazada görme yeteneğimizi kaybediyoruz Etkilenen tek organ göz lerimiz oluyor Türkiye'de beşaltı aile varsa, maalesef onlardan biri biziz İşin sonunda dayandığımız nokta şu; Allah'ın takdiri! Sonuçta kimse kaderini yazamıyor ya da bozamıyor Benim annem çok çekti böylece büyük bir kadındı ki hiç okuma yazma bilmemesine karşın 35 sene önce, engelliler için olan okul bulup oraya yazdırmayı bilecek dek akıllıymış Fazla cahil dediğimiz ahali en akıllılardır bana tarafından Başlıca üniversite mezunu oydu kendimce İsmi Elmas idi Yaşıyor mu? 4 sene önce kaybettik Benim için yaşıyor Her lahza yanımda Ren anneme kü çükken de büyükken de düşkündüm, o benim meleğimdi Annemi kaybettiğim sene evlendim Allah bana o kadar güzel bir program metni yazmış fakat bir meleği benden aldı ama yanıma bir diğer melek gönderdi Elmas Melek gitti ama Fulya Melek geldi HAYATIM BITMIŞ KOMIK Görmemenize rağmen hayatla barışık, esprili, kahkaha atmayı seven bir insansınız Bunu nasıl başarıyorsunuz? Hayatım başlarken komik başlamış Mesela beni annem körler okuluna götürdüğünde okul deniz manzarılıymış Bari, sağırlar okusun orada değil mi en azından denizi görürler Daha Sonra aldılar okulu Kilyos'a mezarlığın karşısına; yani yeniden ortayı bulamadık Dolayısıyla hayat bence Allah'ın insanlara sunduğu bir senaryodur Ben muhtemel olduğunca hayatı komikleştirmeye, eğlenceli ışık halkası getirmeye çalışıyorum Çünkü, fazla ciddiye alınacak bir işlem değil Hiç Azrail'le burun buruna geldiniz mi? Ee, rekorda Orada ölümle dans ettim Ama benim için bir risk değildi Insanlar tarafından bakıldığında fazla tehlikeli bir şey Düşünsene, sen elinle gözünü kapasan dürüst yolda yürüyemezsin bile Bir amacınız varsa bununla ilgili, ben bu rekoru sadece görme engelliler için değil tüm engellilerin isterlerse neler yapabileceğini göstermek için yaptım bundan başka engelli çocuklarını evlerine kapatan anne babalar çocuklarını dışarı çıkarsınlar, fırsat verirlerse her şeyi yapabilirler demek istedim Bu aslında hız rekoru değildi açgözlülük rekoruydu REFERANDUMDA 'EVET* DİYECEĞİM Referanduma 'Evet' mi diyeceksiniz 'Hayır' mı diyeceksiniz? Evet diyeceğim Neden? Bu ülkenin 1980 öncesi yaşadığı acıları hepimiz biliyoruz Bu bir darbe anayasasıdır, bunu da biliyoruz Ülkemizde daha çok demokrasiye ihtiyaç olduğunu düşünüyorum Kişilik haklarının birazcık daha kişilere karşın olacağını, bu kadar deşifre edilmemesi gerektiğini, bu konudaki düzenlemelerin içten olduğuna inandığım için 'Evef diyeceğim En önemlisi de Tüzük görüşmelerinde ilk madde olarak ele alınan, engellilere artı ayrımcılık getiren, gazilerimizi, şehit yakınlarımızı fazla ayrımcılığa natürel tutan Tüzük değişikliğini çok içten buluyorum Buna parti yaklaşımı olarak bakmıyorum Ülkemiz için hayırlı olacağına inanıyorum Engelli kardeşlerimize bu konuda söyleyeceğiniz bir şeyler var mı? Ufacık bir metin bu alıp okusunlar veya okutsunlar Çok basit içini anlayışlı olmak Bu Tüzük'yı kim ortaya koysaydı tekrar evef derdim Telefon tellerine aşk kondu Eşinizle nasıl tanıştınız? Telefonda tanıştık Bir gün ablasıyla telefonda konuşuyordum Ver bakalım onu dedim, verdi Başladık konuşmaya Telefonun tellerine kuşlar konar ya, telefonun tellerine aşk kondu Telefon konuşmamız bitti yanımdaki arkadaşlarıma, Ben evleneceğim kadını buldum bir kere evleneceğimdedim Fulya Hanım'ın neyinden etkilendiniz? Telefonda etkilenilmez Ben bugüne değin binlerce kadınla telefonda konuştum Kaderim beni Fulya'ya götürdü O his geldi Birkaç defa görüşünce Fulya'yı göz hapsine aldım, bırakmadım Ilk buluştuğunuz günü hatırlıyor musunuz? Evden aldım dere içmeye götürdüm Gelmiyordu, fazla çektirdi zalim bana Sen görmüyorsun ki neremi göreceksindedi Benimki geçici, servis dışı; bir görüp bir görmüyorumdedim Fulya Bayan da ara sıra sizin gördüğünüzü düşünüyor mu? Ona dedim ama Olayı akışına bırak, 'görüyor' de çık işin içindendedim Beni bir gün kitap okurken yakaladı! Kitabını başucuna bırakmış Bende bir şeye kızmıştım, kitabın sayfalarını çevirerek bakıyordum Ulan dedi, sen beni de mi kandırıyorsun?Ben de Kızım ben bir gün ölüp gideceğim sen bile anlamayacaksın Çünkü benim ülkem gibisindedim Çocuk istiyor musunuz? Evet, bu sene çocuk istiyoruz Vatanına milletine uğurlu olsun Kız, erkek olması hiç ayrım etmez Kız olursa 'Fulya Naz' koyacağım Erkek olursa o düşünsün Peki kalıtımsal durumunuzdan nedeniyle, 'Ya çocuğum da kör olursa' diye bir korku duyuyor musunuz? Yok bu konuyu eşimle konuştuk Hiçbir anne baba evladının herhangi bir engeli olmasını istemez Bu Allah'ın takdiridir Allah o kadar takdir ederse, o konuda örnek anne baba olmaya çalışırız O Kadar bir derdimiz olursa, Allah bizi böylece bir konuyla sınarsa en hayırlı evladı yetiştireceğimizden emin olun O zaman babasının evladı olur Biz bunu hiç tasa etmiyoruz, evladımız engelli de olsa engelsiz de olsa evladımızdır YAŞADIĞIM SÜRECE REKOR BİZDE KALACAK Araba merakınız küçüklüğünüze dayanıyor yok mi? Doğru, küçükken iyi şofördüm Eve gelen tüm misafirleri ben götürürdüm Hatta buradan çıkışta sizi de ben bırakacağım Ülkemin dünya basınında adının geçtiği 2 bin sayfalık bir basın dosyası var, bu kırdığım rekordan bahseden Guinness Rekorlar Kitabı'na girdim Hızım 315 kilometre idi, İngilizler geldi uydudan CPS'le ölçtüler, biz kadranda 315 ölçtük onlar, 303 ölçtüler Ben, 'üçe beşe bakmayın' dedim Bütün hızımız 303,2924 de ortalamamız Arabanın içinde 303 kilometre şipşak sırası gelmişken ne hissediyorsunuz, co pilotunuz Ölüm Meleği mi oluyor? Yanımdaki co pilot Azrail hesaplı çıktı Allah'tan Azrail insaflı çıktı RAKİBİM KAZA YAPTI Rakibiniz var İngiliz Mike, o sizin rekorunuzu acıtmak için çabalıyor yok mi? Geçen hafta açgözlülük yaptılar Bu rekoru ben onlardan almıştım Benden rekoru olmak için denediler Açgözlülük yaptılar, kaza yaptılar Onlar benim gibi değiller Tüm önlemleri var, özel tasarım otomobil Benim yaptığıma cesaret edemezler Ben kemeri bağlayıp Allah'a itimat gidiyorum Onlar öyle bir tedbir alıyorlar fakat o süratte araba devrilse bile içinden sapasağlam çı kar lar Sizin rekorunuzu kırabilirler mi? Vallahi ben onlara söyledim Uyarı ettim, 'yapmayın geri alacağım' dedim Çünkü biz onun da planını yaptık 'B' planım var Bu rekor ben yaşadıkça bizde kalacak Kendi rekorumu kıracağım Altın vuruş yapacağım ve onun üzerinde çıkamayacaklar, çünkü deneyeceğim arabanın üzerine değil Arabanın adı Bugatti