Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Metin Yeğin kimdir

Metin Yeğin kimdir
0
112

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Metin Yeğin kimdir metin yeğin kimdir, hayatı, yaşam öyküsü, özet olarak hayatı, filmleri Metin Yeğin, bir prensip imzasını atmış olan bu yönetmen hakkında sizler için bilgiler sunuyoruz Melek'ler Dünyada cadde filmleri yapan birincil yönetmenlerden Metin Yeğin, takriben 15 yılda dünyanın dörtte üçünü dolaşarak, sokaklarda gördüklerine ayna tutmaya çalışıyor 1549425981 1549425981 metinyeginkimdir5c5a5d42350e9metinyeginkimdir5c5a5d42350e9metinyeginkimdir5c5a5d42350e9 Dünyada sokak filmleri yapan birincil yönetmenlerden Metin Yeğin, yaklaşık 15 yılda dünyanın dörtte üçünü dolaşarak, sokaklarda gördüklerine ayna tutmaya çalışıyor 3 Uluslararası Emekçi Filmleri Festivali dolayısıyla İstanbulICODEa gelen Yönetmen Metin Yeğin, soruları yanıtladı Politik nedenlerle 16 yaşında girdiği cezaevinde avukatolmaya karar veren ve İstanbul Üniversitesi Hukuk FakültesiICODEni tüketen Metin Yeğin, Cambridge ÜniversitesiICODEnde sinema eğitimi alırken, 12 yaşından beri içinde var olan dünyayı değişiklikisteğiyle dünyayı dolaşmaya karar verdi Bir derdim vardı açıklama yapmak istediğim ve onun için bu yolu seçtim Diğer bir yerde olanı açıklamak ve bundan insanların netice çıkarmasını istiyorumdiyen Yeğin, yaklaşık 15 yılda dünyanın dörtte üçünü dolaştı, ABD ile bir kaç ülke haricen gezmediği ülke kalmadı İngilizce, İspanyolca ve Portekizce konuşan Yeğin, bu zaman içinde dünyanın hiçbir ülkesinde de 4 aydan pozitif kalmadı, mail adresi dıştan değişmez bir adresi olmadı Bunun kendisinde aidiyetsizlik duygusu yarattığını dile getiren Yeğin, Uzun zaman bir yerde kalmak korsanlara yakışmaz Bir yerde pozitif kalınca diğer yere geçiyorum Kendimi 5 bin yıl yaşamış gibi düşünüyorumdedi Kendisini gezici vaazolarak tanımlayan Yeğin, sokaklarda olanları kimi zaman yazarak, kimi zaman filmlerle anlatmaya çalıştığını anlattı TURİST ROTASI DIŞINDA Metin Yeğin, Ahmet Hamdi TanpınarICODEın Seyahat Etmek, kervana katılmaktır, handa kalıp sabahleyin hiç tanımadığın birisiyle arkadaş olmak ve tekrar yürümektirsözünü ilke edindiğini, yazar JeanJacques RousseauICODEnun ParisICODEten MilanoICODEya yürüyerek 3 ayda gittiğini belirterek, kendisinin de böyle seyahat etmeyi sevdiğini söyledi Dünyayı turist rotası dışarıya kimsenin görmediği ve bilmediği bir diğer rota çizerek gezen, yaşamın ayrıntıda dar olduğuna inanan, bir şehrin meydanının dört farklı yerden girmeden tanınmayacağını düşünen, bir kahvede saatlerce oturup insanlarla sohbet eden ve tavla oynayanYeğin, evi ve arabası olmadığı için de fazla eksik paraya gereklilik duyduğunu ifade etti Yeğin, TürkiyeICODEde cep telefonuna verdiği parayla herhangi bir Latin Amerika ülkesinde veya AsyaICODEda bir ay yaşadığına dikkati çekerek, bu gezileri esnasında fiziki açıdan en büyük problemin uçak parası olduğunu, ardından ise sorun yaşamadığını söyledi Çektiği filmlerden, yazdığı yazılardan az da olsa para kazandığını anlatan Yeğin, Dünyanın her uygun arkadaşlarım, evlerim var Dünyanın her yerinde sürekli gittiğim bir kafe, yanına çamaşırlarımı yıkadığım çamaşırhane vardırdiye konuştu üstelik ağırlama edildiği festivallerin kalacak yer ve yemeği karşıladığını dile getiren Yeğin, bu şekilde gittiği ülkelerde de aniden pozitif belgelere dayanan çekmeye çalıştığını söyledi Şimdiye kadar çektiği belgesellerin sayısını hatırlamayan Metin Yeğin, yoğunluktan çektiği belgeselleri kurgulamaya bile zaman bulamıyor En son İstanbulICODEda düzenlenen Emekçi Filmleri FestivaliICODEne katılan Yeğin, festivalde gösterilen El Mahallafilminin kurgusunu ise gösterimden oysa 510 dakika önce bitirebildiğini bildirdi YERYÜZÜNÜN LANETLİLERİNİN YANINDAYIM Filmlerinde ve yazdıklarında tarafsız olmadığını, işçinin, emekçinin, yeryüzünün lanetlilerinin tarafında olduğunuvurgulayan Yeğin, şu görüşleri dile getirdi: Gittiğim ülkelerde halkla birlikte yaşıyorum Topraksız emekçi hareketinde, elimde bir kamera 13 bin kişiyle 275 kilometre yürüdüm O vakit onlar beni bir arkadaşları olarak görüyor Kamera bir uzuv gibi görünüyor Önceden gittiğim yerlerde bundan başka çalışıyordum Mesela, karides avcılığı ile ilgili bir belgelere dayanan çekeceksem bir zaman karides avcılığı yapıyordum Madende çalışıyordum Onların yaşadıklarını hissetmeye çalışıyorumİstanbulICODEdan Hindistan ve NepalICODEe gitmeye hazırlanan Yeğin, HindistanICODEda Kentsel Dönüşümolarak tanımlanan proje çerçevesinde kentlerin yıkılmasına ilişkin bir egzersiz yapacağını, bu süreçte yoksullarla gecekonducularla kalacağını söyledi Metin Yeğin, Bir yerde kalmanın temel bir takım kuralları var Her şeyi yemek yemek ve bitmiş yatmak zorundasınız, hiçbir şeyi takmamanız lüzumlu Bu da bir gezginin, seyyahın yapması gerekendedi BİR FİDEL CASTRO KALDI Yönetmen Metin Yeğin, bugüne dek Zapatistaların lideri Subcomandante (Komutan Yardımcısı) Marcos, Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, ArjantinICODEde 22 yıldır arandıktan sonra tutuklanan Kızıl Tugaylar Örgütü Lideri Leonardo Bertulazzi (uluslararası terörizm cezaevinde), Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, Uruguaylı Sol Cephe Üyesi ve Tupamoros Lideri Pepe Mujika, VenezuelaICODEda üç neslin gerilla komutanı Douglas Bravo, Şili devrimci hareketi FPMRICODEnin lideri Galvarino Sergio Apablaza (Kumandan Salvador) ile dünya çapında meşhur bir çok işçi, konfederasyon lideri, işçi, köylü, çiftlik sahibi ve gazeteci ile röportajlar yaptı Eski Küba Devlet Başkanı Fidel Castro ile karşılaşmak istediğini belirten Yeğin, Fidel dıştan dünyadaki önemli sol liderlerle görüştüm Fidel CastroICODEnun çok manâlı olduğunu düşünüyorum Lakin Fidel ile görüşme şansım da fazla az Sanırım Fidel ile görüşemeyeceğim, büyük üzüntü duyuyorumdedi TÜRKİYE İLE KARŞILAŞTIRIYOR Dünyanın sokaklarında gördüklerine Türkiye açısından ayna tutmaya çalışan yönetmen Metin Yeğin, Aslında TürkiyeICODEye ilişkin filmler yapıyorum Yaptıklarımda burası ile orası aralarında mukayese var Arjantin işgal fabrikası öyküsünde TürkiyeICODEden bir şeyler bulunur Çünkü işçiye Türkiye ile ilgili şeyler sorulmuştur Çünkü ben Türkiyeli`yimdiye konuştu Uzun yıllar Latin Amerika ülkelerinde yaşayan, oradaki insanları dinleyen ve yaşadıklarına şahit olan Yeğin, yürütülen hesaplı politikalarla insanların yoksulluktan yoksunluğa düşeceğini savundu Kendisini tekellerin yaptıklarını izah etmek zorunda hissettiğini ifade eden Yeğin, Bunu filmle, yazıyla, konuşarak açıklama yapmak zorundayız Çocuğu olanların mutlaka daha aklıselim olması lazımdedi  

858,480Konular
981,424Mesajlar
29,590Kullanıcılar
Üst Alt