Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mevlana Aşk İle İlgili Sozleri

Mevlana Aşk İle İlgili Sozleri
0
122

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Mevlananın aşk uzerine sozleri
Mevlanadan aşk uzerine guzel sozler

Sen beni sevdikten sonra malın mulkun değeri mi olur? Zaten toprak ustunde ne varsa hepsi de toprak olacaktır

Ne olurdu, seninle tatlılaşsaydım; yaşayış zaten acı
Ne olurdu, sen razı olsaydın benden de, herkes kızsaydı bana
Ne olurdu, seninle aram duzgun olsaydı da, butun alemlerle aram acılsaydı, dunya yıkılıp yansaydı

Hz Mevlana’ya sormuşlar “aşk nedir? diye Ben ol ki bilesin! demiş…

İnsaf et, aşk guzel bir iştir!
Onun bozulması, guzelliğini kaybetmesi, (insanlardaki) tabiatın kotu niyetli oluşundandır
Sen, kendi şehvetine ve arzularına aşk adını takmışsın;
Halbuki şehvetten kurtulup aşka ulaşabilmek icin yol cok uzundur

Similar threads

Mevlana Sozleri Şiirleri Hz Mevlana şoyle seslenmiştir insanlığa: Yine gel, yine gel, her ne olursan ol yine gel İster kafir, ateşe tapan, putperest ol yine gel Bizim bu dergahımız umitsizlik dergahı değildir Yuz defa tovbeni bozmuş olsun da yine gel Hz Mevlana yeni bir durumsayış ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
122
Hz Mevlana şoyle seslenmiştir insanlığa: Yine gel, yine gel, her ne olursan ol yine gel İster kafir, ateşe tapan, putperest ol yine gel Bizim bu dergahımız umitsizlik dergahı değildir Yuz defa tovbeni bozmuş olsun da yine gel imagesmevlanasiirlisozleri5ad9184aad083 Hz Mevlana yeni bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
129
Mevlanadan aşk sozleri Mevlananın aşk uzerine sozleri Ben dostlarımı ne aklımla ne kalbimle severim Olur ya kalp durur Akıl unutur Ben dostlarımı ruhumla severim O ne durur,nede unutur Hz Mevlana’ya sormuşlar “aşk nedir? diye Ben ol ki bilesin! demiş… “Biz birleştirmek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
129
mevlananın unutulmaz sozleri, en guzel mevlana sozleri, en guzel mevlana aşk sozleri, mevlanadan unutulmaz sozler imagesmevlananinunutulmazsozleri5ad9a946ebd50 İnsan, buyuk bir şeydir ve icinde her şey yazılıdır Fakat karanlıklar ve perdeler bırakmaz ki insan icindeki o ilmi okuyabilsin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
123
Ben dostlarımı ne aklımla ne kalbimle severim Olur ya kalp durur Akıl unutur Ben dostlarımı ruhumla severim O ne durur,nede unutur Hz Mevlana’ya sormuşlar “aşk nedir? diye Ben ol ki bilesin! demiş… “Biz birleştirmek icin geldik, ayırmak icin değil “Tapımızda (yolumuzda) riyazat...
Cevaplar
0
Görüntüleme
118
858,471Konular
981,203Mesajlar
29,544Kullanıcılar
Aal01Son üye
Üst Alt