Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mevlana şiirli sozleri

Mevlana şiirli sozleri
0
128

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Hz Mevlana şoyle seslenmiştir insanlığa:
Yine gel, yine gel, her ne olursan ol yine gel
İster kafir, ateşe tapan, putperest ol yine gel
Bizim bu dergahımız umitsizlik dergahı değildir
Yuz defa tovbeni bozmuş olsun da yine gel

imagesmevlanasiirlisozleri5ad9184aad083

Hz Mevlana yeni bir durumsayış ve yeni bir anlayış:

Kendine gel, yepyeni bir soz soyle de dunya yenilensin! Sozun oylesine bir soz olmalı kidunyanında sınırını aşmalı Sınır nedir, olcu ne? Bilmemeli!

imagesmevlanasiirlisozleri5ad9184c29fb3

Ne olurdu, seninle tatlılaşsaydım; yaşayış zaten acı
Ne olurdu, sen razı olsaydın benden de, herkes kızsaydı bana
Ne olurdu, seninle aram duzgun olsaydı da, butun alemlerle aram acılsaydı, dunya yıkılıp yansaydı
Sen beni sevdikten sonra malın mulkun değeri mi olur? Zaten toprak ustunde ne varsa hepsi de toprak olacaktır

imagesmevlanasiirlisozleri5ad9184df334e

Hz Mevlana sozlerinin şifa ve gıda oluşunun sırrını şu sozlerle acıklaaktadır:

Soz soyleyen kemal sahibi olursa, marifet ve hakikat sofrasını serdi mi, o sofrada her turlu yemek bulunur Herkes orada gıdasını bulur

imagesmevlanasiirlisozleri5ad9184f6dbab

Similar threads

Mevlana Sozleri Şiirleri Hz Mevlana şoyle seslenmiştir insanlığa: Yine gel, yine gel, her ne olursan ol yine gel İster kafir, ateşe tapan, putperest ol yine gel Bizim bu dergahımız umitsizlik dergahı değildir Yuz defa tovbeni bozmuş olsun da yine gel Hz Mevlana yeni bir durumsayış ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
121
mevlananın unutulmaz sozleri, en guzel mevlana sozleri, en guzel mevlana aşk sozleri, mevlanadan unutulmaz sozler imagesmevlananinunutulmazsozleri5ad9a946ebd50 İnsan, buyuk bir şeydir ve icinde her şey yazılıdır Fakat karanlıklar ve perdeler bırakmaz ki insan icindeki o ilmi okuyabilsin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
123
mevlana' nın en cok bilinen sozlerini yazabilirmisiniz Cevap: mevlanın en cok bilinen sozleri Hz Mevlana, yeni bir durumsayış ve yeni bir anlayış Kendine gel, yepyeni bir soz soyle de dunya yenilensin! Sozun oylesine bir soz olmalı kidunyanında sınırını aşmalı Sınır nedir, olcu ne...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
Mevlananın aşk uzerine sozleri Mevlanadan aşk uzerine guzel sozler Sen beni sevdikten sonra malın mulkun değeri mi olur? Zaten toprak ustunde ne varsa hepsi de toprak olacaktır Ne olurdu, seninle tatlılaşsaydım; yaşayış zaten acı Ne olurdu, sen razı olsaydın benden de, herkes kızsaydı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
122
mevlana' nın en çok aşina sözlerini yazabilirmisiniz Cevap: mevlanın en çok bilinen sözleri Hz Mevlana, yeni bir durumsayış ve yeni bir anlama Kendine gel, yepyeni bir laf söyle de dünya yenilensin! Sözün öylesine bir laf olmalı kidünyanında sınırını aşmalı Sınır nedir, ölçü ne? Bilmemeli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
189
858,468Konular
981,189Mesajlar
29,541Kullanıcılar
osmanımSon üye
Üst Alt