iltasyazilim
FD Üye
Mevlevi Pilavı (Hassaten Lokma)
Yapılışı: Pirinci parmak dayanacak kadar ılık suda su soğuyuncaya kadar beklet Eti yıka, tencerede bıraktığı suyu çekinceye kadar kavur, tuz at Ayrı tencerede yağı erit, soğanı fıstığı ilave et, soğanlar sararıncaya kadar kavur Havuçları koy, bıraktığı suyu çekinceye kadar kavur Nohudu, kuş üzümünü, baharatları, tuzu karıştır, ateşten al; ete karıştır, kestaneleri ilave et Pirinci yıka Tencerenin dibine bir sıra havuçlu eti koy Üzerine pirinç, tekrar et ve pirinç sırasıyla kat kat yerleştir Pilavın karışmaması için yayvan bir sahan veya kapak yerleştir Üzerine kaynar et suyunu kenarlardan yavaşça ilave et Tencerenin kapağını ört Kaynamaya başlayınca hafif ateşe al Suyunu çekip göz göz olunca içindeki kapağı al Yağlı kâğıt koy, üzerine tekrar kapağını ört; çok hafif ateş üzerinde, ateş azaltıcı (heat diffuzer) kullanabilirsin, 30 dakika dinlendir Tabağa ters çevir, sofraya al
Mevlevi pilavı
MALZEME (4 kişiden fazla):
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı ılık su+1 yemek kaşığı tuz (pirinçleri ıslatmaya)
500 gr kuşbaşı kuzu eti
1çay kaşığı tuz
½ su bardağı sadeyağ
soğan (halka doğranmış)
1 yemek kaşığı çam fıstığı
250 gr havuç (kibrit çöpü doğranmış)
½ su bardağı nohut (haşlanmış)
1 yemek kaşığı kuş üzümü (suda 30 dakika ıslatılmış)
1 çay kaşığı tarçın (dövülmüş)
1 çay kaşığı karanfil (dövülmüş)
1 tatlı kaşığı kakule (dövülmüş)
2 tatlı kaşığı tuz
200 gr kestane (yarı ızgara edilerek kabukları alınmış)
3 su bardağı et suyu (sıcak)
Yapılışı: Pirinci parmak dayanacak kadar ılık suda su soğuyuncaya kadar beklet Eti yıka, tencerede bıraktığı suyu çekinceye kadar kavur, tuz at Ayrı tencerede yağı erit, soğanı fıstığı ilave et, soğanlar sararıncaya kadar kavur Havuçları koy, bıraktığı suyu çekinceye kadar kavur Nohudu, kuş üzümünü, baharatları, tuzu karıştır, ateşten al; ete karıştır, kestaneleri ilave et Pirinci yıka Tencerenin dibine bir sıra havuçlu eti koy Üzerine pirinç, tekrar et ve pirinç sırasıyla kat kat yerleştir Pilavın karışmaması için yayvan bir sahan veya kapak yerleştir Üzerine kaynar et suyunu kenarlardan yavaşça ilave et Tencerenin kapağını ört Kaynamaya başlayınca hafif ateşe al Suyunu çekip göz göz olunca içindeki kapağı al Yağlı kâğıt koy, üzerine tekrar kapağını ört; çok hafif ateş üzerinde, ateş azaltıcı (heat diffuzer) kullanabilirsin, 30 dakika dinlendir Tabağa ters çevir, sofraya al
Mevlevi pilavı
MALZEME (4 kişiden fazla):
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı ılık su+1 yemek kaşığı tuz (pirinçleri ıslatmaya)
500 gr kuşbaşı kuzu eti
1çay kaşığı tuz
½ su bardağı sadeyağ
soğan (halka doğranmış)
1 yemek kaşığı çam fıstığı
250 gr havuç (kibrit çöpü doğranmış)
½ su bardağı nohut (haşlanmış)
1 yemek kaşığı kuş üzümü (suda 30 dakika ıslatılmış)
1 çay kaşığı tarçın (dövülmüş)
1 çay kaşığı karanfil (dövülmüş)
1 tatlı kaşığı kakule (dövülmüş)
2 tatlı kaşığı tuz
200 gr kestane (yarı ızgara edilerek kabukları alınmış)
3 su bardağı et suyu (sıcak)