Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mevlevi Pilavı

Mevlevi Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Mevlevi Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

*2 çay bardağı pirinç
*200 gram kestane
*1 tane orta boy soğan
*Kuş üzümü
*Çam fıstığı
*Yarım su bardağı nohut
*1 orta boy havuç
*3 4 tane karanfil
*Yarım çay kaşığı tarçın
*Tuz, zeytinyağı, yarım çorba kaşığı tereyağı
*200 gram kuşbaşı kuzu eti ya da kuzu boyun eti ( isteğe göre)
*Et suyu

Mevlevi Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikli olarak suda ıslanmış nohut ile eti düdüklüde pişiriyoruz
Ayrı bir yerde sıcak suda pirinçleri 15 20 dk bekletiyoruz
O sırada bir tavada zeytinyağı ile halka doğranmış soğanları ve dolmalık fıstıkları kavuruyoruz Ardından havuçları ekliyoruz Haşlanarak ya da kızartılarak pişirilmiş kestaneleri tavaya ekliyoruz Sıcak suda beklettiğimiz kuş üzümlerini ekliyoruz Düdüklüde pişen nohut ve etleri de karışıma ekliyoruz Karanfil, tarçın ve tuzu ekleyerek harcımızı hazırlıyoruz
Pirinçler yumuşayınca bir tencerede bir sıra etli iç harç bir sıra pirinç bir sıra harç bir sıra pirinç olarak sırasıyla üst üste diziyoruz Pirinçler dağılmasın diye üzerine bir tabak ya da dolma taşını ağırlık olarak koyabilirsiniz 1, 5 su bardağı sıcak et suyunu da ekledikten sonra pilavımızı orta ateşte pişmeye bırakıyoruz Yaklaşık 20 dk da pişiyor Pilav suyunu çekince yarım çorba kaşığı tereyağı ekleyerek pilavı fazla dağıtmadan hafifçe karıştırıp 5 dk demlenmeye bıraktıktan sonra pilav yenmeye hazırdır Afiyet olsun
 
858,496Konular
982,239Mesajlar
30,152Kullanıcılar
SeroxanSon üye
Üst Alt