Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mevlid Kandili Gecesinde Oruç Tutulur Mu?

Mevlid Kandili Gecesinde Oruç Tutulur Mu?
0
158

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Mevlid Kandili Gecesinde Oruç Yetişmek
Mevlid Kandili Gecesinde Oruç Tutulması Hakkında Bilgi

Kandil gecesi akşam namazından başlar sabahtan namazına kadar devam eder Geceden önceki ve sonraki gündüzde oruçlu almak efdaldir Yalnızca geceden sonraki günde de oruç tutulabilir

Gaz Lambası günlerinde bir evvelki gün seziş edilecek geceyi karşılama babında oruç tutulur Ama kavrama edilen gecenin gündüzünde oruç tutulması daha faziletlidir nedeni gündüzü halen idrak edilen gecenin gündüzü olduğu içindir

Rebiulevvel ayının 11 ve 12 günleri arasındaki gecedir 11 ya da 12 gününde oruç yetişmek iyi olur

Peygamber efendimiz, Pazartesi günü oruç tutardı Sebebini sorduklarında, (Bugün dünyaya geldim Şükür için oruç tutuyorum) buyurdu (Adalet Sözün Vesikaları) *

Similar threads

Mevlid kandilinde kaç gün oruç tutulması gerekmektedir? Mevlid Kandili Peygamber Efendimizin doğumun kutlandığı anlamlı ve fazla değerli bir gecedirMevlid seslenmek doğum demektirPeygamber Efendimiz RebulEvvel ayının 12 gecesinde dünyaya nur gibi doğmuşturPeygamber Efendimizin doğumu ile...
Cevaplar
0
Görüntüleme
213
Mevlid kandili orucu Mevlid kandilinde oruç tutulur mu Rebiulevvel ayının 11 ve 12 günleri arasındaki gecedir 11 veya 12 gününde oruç tutmak iyi olur Peygamber efendimiz, Pazartesi günü oruç tutardı Sebebini sorduklarında, (Bugün dünyaya geldim Şükür için oruç tutuyorum) buyurdu (Yargı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
110
Mevlid kandili 2019 hangi gün oruç tutulur Mevlid gecelerinin gündüzlerinde olası olduğunca oruç tutulmalı Mevlid Kandili Rebiulevvel ayının 11 ve 12 günleri arasındaki gecedir 11 veya 12 gününde oruç yetişmek iyi olur 2019 yılı 2 Ocak 2019 Cuma günü Mevlid kandilidir Yani bu sene 2 Ocak Cuma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
267
Mevlid kandili 2019 hangi gün oruç tutulur Mevlid gecelerinin gündüzlerinde mümkün olduğunca oruç tutulmalı Mevlid Kandili Rebiulevvel ayının 11 ve 12 günleri arasındaki gecedir 11 veya 12 gününde oruç yetişmek iyi olur 2019 yılı 2 Ocak 2019 Cuma günü Mevlid kandilidir Yani bu yıl 2 Ocak Cuma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
259
Mevlid Kandili ve Oruç Mevlid Kandilinde Oruç Tutulurmu Mevlid kandilinde oruç tutulabilir Mevlid Kandili Rebiulevvel ayının 11 ve 12 günleri arasındaki gecedir 11 ya da 12 gününde oruç yetişmek iyi olur Mevlid kandiline özel bir oruç yoktur fakat Mevlid kandili gecelerinin gündüzlerinde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
127
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,555Kullanıcılar
Üst Alt