Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mevlid kandilinde ne oldu

0
99

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0

Musluman aleminin kutladığı 5 mubarek geceden birisi olan Mevlid kandilinde dunya uzerindeki tum insanlığa peygamber olarak secilen Hz Muhammed (sav) dunyaya gelmiştir Peygamber efendimizin doğum gununu mujdeleyen bu mubarek gece Kadir Gecesinden sonra en kıymetli gece olduğu soylenmektedir

Peygamberimizin doğumunu kutlamak icin bu ozel gecenin gunduzunde oruc tutmak, kaza ve nafile namazları kılmak, kuran okumak buyuk sevap kazandırmaktadır

Mevlid kandilinde tutulacak olan oruc Rebiulevvel ayının 11 ve 12 gunleri arasındaki gecedir 11 veya 12 gununde oruc tutmanız gereklidir Peygamber Efendimiz Pazartesi gunu oruc tutardı kendisine sorduklarında “bugun dunyaya geldim şukur onun icin oruc tutuyorum demiştir

Similar threads

Mevlid kandili orucu Mevlid kandilinde oruc tutulur mu Rebiulevvel ayının 11 ve 12 gunleri arasındaki gecedir 11 veya 12 gununde oruc tutmak iyi olur Peygamber efendimiz, Pazartesi gunu oruc tutardı Sebebini sorduklarında, (Bugun dunyaya geldim Şukur icin oruc tutuyorum) buyurdu (Hak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
mevlid kandilinde tek gun oruc tutulur mu Mevlid kandilinde Peygamberimizin dunyayı şereflendirdiği geceyi karşılamak icin ve ibadet niyetiyle nafile oruc tutulabilirBu gun nafile oruc tutulabileceği gibi,kaza orucu,adak orucu ve sunnet olan nafile orucuda tutulabilir MEVLİD...
Cevaplar
0
Görüntüleme
122
Mevlid kandilinde oruc tutmanın fazileti ve onemi Peygamber Efendimizin doğum gunu olan Mevlid Kandili Rebiulevvel ayının 11 gecesini 12 gecesine bağlayan gecedir Tum insanlığa Peygamber olarak gonderilen Muhammed Mustafa (sav) bu guzel gunde dunyaya gelmiş ve kendisi doğum gununde hep oruc...
Cevaplar
0
Görüntüleme
136
Mevlid kandilinde nasıl ibadet edilmelidir imagesmevlidkandilindenasilibadetedilmelidir5ae87f6b4a120 Bu gece Mevlid kandili Mevlid Kandili insanlığa peygamber olarak gonderilen Muhammed aleyhisselamın, Mekkei mukerremede doğduğu gecedir Mevlid, doğum zamanı demektir Mevlid gecesi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
Mevlid Kandilinde oruc tutmanın fazileti nedir? Mevlid demek doğum manasına gelmektedirPeygamber Efendimizin dunyaya geldiği Rebiulevvel ayının 12 gecesi Mevlid kandili olarak kutlanmaktadırPeygamber Efendimiz sav Rebiul evvel ayının 12Pazartesi gunu sabaha karşı Mekkede dunyaya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
112
858,478Konular
981,307Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt