Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mevlid kandiline ozel ibadetler

0
77

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Mevlid kandilinde yapılması gerekenler

Sadece mevlid kandilinde yapılması gereken ozel ibadetler yoktur her kandil gecesinde yapılması gereken ibadetler aşağıda sıralanmıştır:

1 Kur'an–ı Kerim okunmalı; okuyanlar dinlenmeli; uygun mekanlarda Kur'an ziyafetleri verilmeli; Kelamullaha olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmeli

2 Peygamber Efendimiz (sas)e salat u selamlar getirilmeli; Onun şefaatini umit edip, ummetinden olma şuuru tazelenmeli

3 Kaza, nafile namazlar kılınmalı; varsa o geceye ait nakledilen namazlar, onlar da ayrıca kılınabilir; kandil gecesi, ozu itibariyle ibadet ve ibadette ihsan şuuruyla ihya edilmeli

4 Tefekkurde bulunulmalı; “Ben kimim, nereden geldim, nereye gidiyorum, Allahın benden istekleri nelerdir gibi konular başta olmak uzere hayati meselelerde derin duşuncelere girmeli

5 Gecmişin muhasebe ve murakabesi yapılmalı; ve şimdinin ve geleceğin plan ve programı cizilmeli

6 Gunahlara samimi olarak tevbe ve istiğfar edilmeli; idrak edilen geceyi son fırsat bilerek nedamet ve inabede bulunulmalı

7 Bol bol zikir, evrad u ezkarda bulunulmalı

8 Muminlerle helalleşilmeli; onlarla irtibatımız cihetinden rızaları alınmalı

9 Kus ve dargın olanlar barıştırılmalı; gonuller alınmalı; kederli yuzler guldurulmeli

10 Kişi kendine ve diğer Mumin kardeşlerine hatta isim zikrederek dualar etmeli

11 Uzerimizde hakları olanlar aranıp sorulmalı; vefa ve kadirşinaslık ahlakı yerine getirilmeli

12 Yoksul, kimsesiz, oksuz, yetim, hasta, sakat, yaşlı olanlar ziyaret edilip, sevgi, şefkat, hurmet, hediye ve sadakalarla mutlu edilmeli

13 O gece ile ilgili ayetler, hadisler ve bunların yorumları ilgili kitaplardan ferden veya cemaaten okunmalı

14 Dini toplantılar, paneller ve sohbetler duzenlenmeli; vaz u nasihat dinlenmeli; şiirler okunmalı; ilahi ve ezgilerle gonullerde ayrı bir dalgalanma oluşturmalı

15 Kandil gecesinin akşam, yatsı ve sabah namazları cemaatle ve camilerde kılınmalı

16 Sahabe, ulema ve evliya turbeleri ziyaret edilmeli; hoşnutlukları alınmalı; ve manevi iklimlerinde vesilelikleriyle Hakka niyazda bulunulmalı

17 Vefat etmiş yakınlarımızın, dostlarımızın ve buyuklerimizin kabirleri ziyaret edilmeli; iman kardeşliğine ait sadakati yerine getirilmeli

18 Hayattaki manevi buyuklerimizin, ustadlarımızın, anne ve babamızın, dostlarımızın ve diğer yakınlarımızın kandilleri bizzat giderek veya telefon, faks yahut e–mail cekerek tebrik edilmeli; duaları istenmeli

19 Bu kandil gecelerinin gunduzlerinde mumkun olduğunca oruc tutulmalı

858,468Konular
981,196Mesajlar
29,543Kullanıcılar
samuray72Son üye
Üst Alt