MEVSİM GEÇİŞLERİNDE NASIL BESLENMELİYİZ
Mevsim geçişlerinde havanın birden değişmesiyle bu periyodu daha sağlıklı,daha enerjik geçirebilmemiz için bağışıklık sistemimize biraz yatırım yapmalıyız.
*Sağlıklı beslenmenin prensiplerinden olan günlük beslenmemizde konum alması gereken tüm besin kümelerinin gün boyunca tüketilmesine dikkat edelim
-Süt-yoğurt -ayran -kefir
Bu kümenin içinde probiyotik yoğurt tüketilmesi yahut yeniden probiyotiklerden olan kefirin tüketimesi bağırsak florasında bulunan bakterileri daha sağlıklı hale getirir ve emilmesi gereken vitamin ve minerallerin vücuda daha yeterli geri emilimi sağlandığından bağışıklığımız artar
-Et kümesi
Proteinler bağışıklık sistemi için kıymetlidir.Bu devir protein içeren peynir,yumurta, balık,k.et tavuk üzere besinler beslenmenizde gereğince nokta verip vermediğinizi denetim edin
Kahvaltılarınıza daha sık yumurta ek edin
Balık ta yüksek nispette omega 3 bulunur ve omega 3 bağışıklık sistemi için epeyce kıymetlidir
Balığı haftada 2 kere tüketmeye çalışın.Beslenmenizde haftada 2 defa taraf alması mümkün değilse hergün 1tablet balık yağı tüketebilirsiniz(kan sulandırı ilaç kullananlar hariç)
K.Baklagiller
protein içeriklerinden ötürü bağışıklık üzerinde kıymetli ekleri vardır
-Sebze öbeği
sebzelerin mevsiminde ve renkli renkli yenmesi değerli
Daha çok salata yapmaya itina gösterin ve tüm renkleri içeren bir salata olmasını önemseyin.Limon ek ediyorsanız yemenize yakın koymanız gerektiğini unutmayın .
Tekrar bu periyot bağışıklığı biraz daha yükseltmek için taze zencefili az ölçü salatanızın içine karıştırırsanız hem daha şirin bir salata tüketicek hemde bağışıklığınıza uygun bir yatırım yapmış olacaksınız
sebzelerden soğan,sarımsak brokoli,brüksel lahanası nın sıhhat üzerinde çok olumlu tesirleri var beslenmenize sıklıkla bunlardan mahal vermeye çalışın
maydonoz yeterli bir C vitamin kaynağıdır
Kahvaltılarınıza ve salatalarınıza tere,roka ,taze nane yaprağını ek edin
-Meyve kümesi
Mevsiminde meyveler kıymetli
Turunçgiller,kivi ,limon yeniden bu devir C vitamini açısından bizi destekler
Mürdüm eriği ,siyah üzüm,böğürtlen antioksidan kapasitesi çok yüksek mükemmel meyvelerdir
-yağ
ceviz ,fındık badem bunlar hem protein hemde omega 3 açısından hayli varlıklı olduklarıdan bağışıklığımıziçin nispeten değerlidir.Çiğ olanlarını tercih ederseniz lif nispeti yüksek uygun bir ara öğün olurlar .
-Su
toksinlerin vücuttan atılmasında hizmet aldığından günlük suyunuz 2-2,5 lt olacak formda tüketin
*Bitki çaylarından
-zencefil çayı
-kuşburnu çayı
-ekinezya çayı kullanılabilir
Bunlara ilaveten
*Spor yapmak bağışıklığınızı kuvvetlendirecektir
*Uyku tertibi
üzenli uyumak bağışıklık sistemine düzgün gelir
Mevsim geçişlerinde havanın birden değişmesiyle bu periyodu daha sağlıklı,daha enerjik geçirebilmemiz için bağışıklık sistemimize biraz yatırım yapmalıyız.
*Sağlıklı beslenmenin prensiplerinden olan günlük beslenmemizde konum alması gereken tüm besin kümelerinin gün boyunca tüketilmesine dikkat edelim
-Süt-yoğurt -ayran -kefir
Bu kümenin içinde probiyotik yoğurt tüketilmesi yahut yeniden probiyotiklerden olan kefirin tüketimesi bağırsak florasında bulunan bakterileri daha sağlıklı hale getirir ve emilmesi gereken vitamin ve minerallerin vücuda daha yeterli geri emilimi sağlandığından bağışıklığımız artar
-Et kümesi
Proteinler bağışıklık sistemi için kıymetlidir.Bu devir protein içeren peynir,yumurta, balık,k.et tavuk üzere besinler beslenmenizde gereğince nokta verip vermediğinizi denetim edin
Kahvaltılarınıza daha sık yumurta ek edin
Balık ta yüksek nispette omega 3 bulunur ve omega 3 bağışıklık sistemi için epeyce kıymetlidir
Balığı haftada 2 kere tüketmeye çalışın.Beslenmenizde haftada 2 defa taraf alması mümkün değilse hergün 1tablet balık yağı tüketebilirsiniz(kan sulandırı ilaç kullananlar hariç)
K.Baklagiller
protein içeriklerinden ötürü bağışıklık üzerinde kıymetli ekleri vardır
-Sebze öbeği
sebzelerin mevsiminde ve renkli renkli yenmesi değerli
Daha çok salata yapmaya itina gösterin ve tüm renkleri içeren bir salata olmasını önemseyin.Limon ek ediyorsanız yemenize yakın koymanız gerektiğini unutmayın .
Tekrar bu periyot bağışıklığı biraz daha yükseltmek için taze zencefili az ölçü salatanızın içine karıştırırsanız hem daha şirin bir salata tüketicek hemde bağışıklığınıza uygun bir yatırım yapmış olacaksınız
sebzelerden soğan,sarımsak brokoli,brüksel lahanası nın sıhhat üzerinde çok olumlu tesirleri var beslenmenize sıklıkla bunlardan mahal vermeye çalışın
maydonoz yeterli bir C vitamin kaynağıdır
Kahvaltılarınıza ve salatalarınıza tere,roka ,taze nane yaprağını ek edin
-Meyve kümesi
Mevsiminde meyveler kıymetli
Turunçgiller,kivi ,limon yeniden bu devir C vitamini açısından bizi destekler
Mürdüm eriği ,siyah üzüm,böğürtlen antioksidan kapasitesi çok yüksek mükemmel meyvelerdir
-yağ
ceviz ,fındık badem bunlar hem protein hemde omega 3 açısından hayli varlıklı olduklarıdan bağışıklığımıziçin nispeten değerlidir.Çiğ olanlarını tercih ederseniz lif nispeti yüksek uygun bir ara öğün olurlar .
-Su
toksinlerin vücuttan atılmasında hizmet aldığından günlük suyunuz 2-2,5 lt olacak formda tüketin
*Bitki çaylarından
-zencefil çayı
-kuşburnu çayı
-ekinezya çayı kullanılabilir
Bunlara ilaveten
*Spor yapmak bağışıklığınızı kuvvetlendirecektir
*Uyku tertibi
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.