iltasyazilim
FD Üye
Mevsim Meyveli Sütlü Tatlı Tarifi İçin Malzemeler Alt Tabanı İçin;
*2 paket burçak bisküvi
*Tercihen 1 yada 2 yemek kaşığı *tereyağ ( eritilmiş)
Arası için;
*1 kilo süt
*8 yemek kaşığı şeker
*8 yemek kaşığı irmik
*1 paket vanilya
Üstüne;
*2 yada 3 su bardağı dut suyu
*Arzuya göre yemek kaşığı dolusu şeker
*2 yemek kaşığı nişasta
Mevsim Meyveli Sütlü Tatlı Tarifi Yapılışı Merhaba kışın portakal suyu ile yapılan bu hafif tatlıyı mevsim meyvesi dutlada daha önce yapmış ve tarifini paylaşmıştım Bu aralar mevsimi olan kırmızı erikle denemek istedim Yine yaz mevsimi için mükemmel bir tatlı oldu Şimdiden afiyet olsun,
Alt tabanı için biskuviyi iyice ufalayıp eri iş tereyağ ile karıştırıp borcam yada pasta kalıbına bastırarak yerleştirin
Orta katı için
Süt, irmik, şekerle pişirin Vanilyayı ilave edin karıştırıp pişirin Islak kare borcama alın Soğumasını beklerken ayrı bir tencerede dut suyunu şekeri ve nişastayı alıp pişirin koyulaşınca tatlının üzerine dökün
Afiyet olsun
*2 paket burçak bisküvi
*Tercihen 1 yada 2 yemek kaşığı *tereyağ ( eritilmiş)
Arası için;
*1 kilo süt
*8 yemek kaşığı şeker
*8 yemek kaşığı irmik
*1 paket vanilya
Üstüne;
*2 yada 3 su bardağı dut suyu
*Arzuya göre yemek kaşığı dolusu şeker
*2 yemek kaşığı nişasta
Mevsim Meyveli Sütlü Tatlı Tarifi Yapılışı Merhaba kışın portakal suyu ile yapılan bu hafif tatlıyı mevsim meyvesi dutlada daha önce yapmış ve tarifini paylaşmıştım Bu aralar mevsimi olan kırmızı erikle denemek istedim Yine yaz mevsimi için mükemmel bir tatlı oldu Şimdiden afiyet olsun,
Alt tabanı için biskuviyi iyice ufalayıp eri iş tereyağ ile karıştırıp borcam yada pasta kalıbına bastırarak yerleştirin
Orta katı için
Süt, irmik, şekerle pişirin Vanilyayı ilave edin karıştırıp pişirin Islak kare borcama alın Soğumasını beklerken ayrı bir tencerede dut suyunu şekeri ve nişastayı alıp pişirin koyulaşınca tatlının üzerine dökün
Afiyet olsun