bilgisayarci
FD Üye
Şerbetli ve çikolatalı tatlılar bir yana, mevsimin en taze meyveleriyle yapılan lezzetleri deneyimlemek isteyenler buraya! İşte yaz mevsiminin en leziz meyvelerinden biri olan vişne ile hazırlayabileceğiniz vişneli puf tarifi...
İç malzeme için
- 1 su bardağı çekirdeksiz vişne (155 gr)
- Yarım çay bardağı pudra şekeri (40 gr)
- Un, maya, ılık süt, yumurta, şeker, eritilmiş margarin ve tuzu karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Üzerini nemli bir bezle kapatarak, oda sıcaklığında 40-50 dakika mayalandırın.
- Hamuru, yufka halinde açın ve su bardağı ile kesin.
- Hamurların yarısının üzerine çekirdeksiz vişne koyun.
- Üzerlerine boş hamurları kapatın.
- Yanlarını hafif bastırarak yapıştırın.
- Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve yaklaşık 30 dakika mayalandırın.
- Önceden 180-190°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 10 dakika pişirin.
- Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpin.
- Afiyet olsun!