mevsimlik çiçeklerkış ve sonbahar çiçekleri mevsimlik çiçek çeşitleri mevsimlik çiçekler sonbahar çiçekleri sonbaharda açan çiçekler ilkbaharda açan Kış mevsiminin, yaprakları dökülmüş daldal çıplak ağaçlarını, kurumuş kalmış yapraklarını isterseniz azıcık eğlenceli bir ülkü getirebilirsiniz Nasıl mı? Tabii ama fidanlıkları dolaşıp, bahçenize ya da saksılara dikmek için mevsimlik çiçekler alarak… Hercai menekşe, siklamen, çuha çiçeği ve açelyalar, doğaüstü işler başarıyorlar Siz bu çiçeklerin ilkbaharda açtığını ya da ev içinde yetişeceğini zannediyorsunuz değil mi? Değil! Bitki seven birçok konuk, gittikleri eve bazen güzel bir açelya götürürler O gece ev içinde en hoş yere yerleştirilen çiçekler, en heybetli biçimde, cayır cayır yanan kaloriferlere dayanmaya çalışırlar Önce susuz kalırlar, arkasında çiçekleri büzüşür, birkaç gün sonradan yaprakları dökülür “Vah vah, ben hiç çiçek bakamıyorum, ne alsam öldürüyorum, işte yine öldü! diye üzülmeyin Yapacağınız tek şey, açelyanızı veya siklameninizi evin en soğuk yerine belirlemek ya da balkona çıkartmakKorkmayın, bir şey olmaz Üstüne kar yağsa bile… Açelyala ve siklamenler tekrar tekrar dışarıda durur Açık balkonunuz varsa saksıları cam önüne dizebilirsiniz Biraz gölgeli bir cam önü olmalı Güneş saksıdaki su kaybını hızlandırır Fakat bu da güneşten iyice mahrum kalması anlamına gelmez Bahçeniz varsa, açelyaları sözde gölgeli bir ağaç altına dikmelisiniz Açelyaların güneşe dayanıklılığını yapraklarından anlayabilirsiniz; yaprakları ne dek küçükse, ışığa pek dayanıklı demektir Rhododendron‘lar, hani şu fidanlıklarda satılan, açelya gibi çiçek açan kocaman ur, fiilen açelyanın yakın akrabasıdır 1548824106 1548824106 mevsimlikciceklerkisvesonbaharcicekleri5c512e2f768femevsimlikciceklerkisvesonbaharcicekleri5c512e2f768fe http:img232imageshackusimg2329281ormangulund6