Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mevsimlik Meyveleri Dondurma

Mevsimlik Meyveleri Dondurma

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Mevsimlik Meyveleri Dondurma Tarifi İçin Malzemeler

*Şeftali, muz, yaban mersini ve böğürtlen
*Daha önce çilek, portakal, ahududu, elma, armut, kayısı, üzüm, kavun, kivi, kiraz gibi bir çok meyveyi dondurdum ve kullanırken de çok memnun kaldık

Mevsimlik Meyveleri Dondurma Tarifi Yapılışı Eğer smoothie, turta, pay, meyveli yoğurt veya meyveli kek gibi tarifleri seviyorsanız, meyveleri (mevsimine göre) hazırlayıp dondurabilirsiniz Kış ortasında istediğiniz meyveyle istediğiniz tarifi deneyebilirsiniz Ayrıca yumuşamış bozulmaya yakın meyveleri hemen kullanmayacaksanız atmayın ve hazırlayıp dondurun sonra kullanırsınız
Kabuklu meyvelerin kabuklarını soyup, dilimleyip öyle donduruyoruz Ama soyduktan sonra kararan meyvelere biraz şeker veya limon suyu sürüp oyle dondurun
Yaban mersini, çilek, ahududu, böğürtlen, kiraz (çekirdeği çıkartılmış), üzüm gibi meyveler eğer organikse yıkamadan poşetlere doldurup direk dondurucuya atabilirsiniz Ama eğer yıkamak isterseniz, süzgeçte uzun süre bekletin Mümkün olduğu kadar suyu süzülmüş olarak paketleyin (sulu olursa, kalıp şeklinde donar ve kullanırken açması çok zor olur)
Portakal, kivi, şeftali, kavun, kayısı, muz gibi kabuklu meyvelerin kabukları soyulur (eğer meyve sertse, sert şeftali gibi, önce kaynar suda 30 saniye haşlayın sonra 2 dakika kadarda buzlu suda bekletin Kabuğu kendiliğinden soyulacaktır) Çekirdekleri çıkartılır, ince ince dilimlenir Buzluğa girebilecek bir tepsiye yağlı kağıt veya streç serin ve dilimlediğiniz meyveleri tek kat olarak tepsiye dizin Öylece dondurun, sonra donmuş meyveleri poşetlere aktarın, tekrar buzluğa koyun
Elma, armut gibi doğrandıktan sonra kararan meyveleri aynı diğer meyveler gibi hazırlayın, ama tepsiye dizmeden önce bir kaç kaşık seker atın üzerine İyice karıştırın ve sonra donması için tepsiye dizin Yine aynen donduktan sonra poşetlere aktarın ve buzlukta saklayın
Afiyet olsun…
 

Similar threads

Yaz aylarının en güzel hediyesi çeşit çeşit meyvelerdir Bize de meyveleri bir araya getirmek düşüyor Biraz şekilleriyle oynadık, soslandırdık, sofraya getirdik Şimdiden afiyet olsun! 1 Peynirli Çilek Lokmalıkları 1 paket krem peynir (labne de olur) 12 bardak pudra şekeri İyi çırpılmış krem...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
1 paket yulaflı bisküvi 400 ml süt 500 gr karışık orman meyveleri (frambuaz~frenk üzümü~yaban mersini~böğürtlen) 500 gr yoğurt 8 kağıt kalıp 8 tahta çubuk Orman meyveli yoğurt dondurma hazırlanışı Bisküvileri mutfak robotunda ufalayın 1 yemek kaşığı süt ekleyerek ufalamaya devam edin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
105
Ananaslı, şeftali, çilek, yaban mersini, mis gibi kokusu ile ahududu, vişne gibi birbirinden lezzetli meyvelerin yanı sıra kuru meyve parçaları ile hazırlayabileceğiniz tostların en tatlısı Fransızların meşhur tostu ile Pazar kahvaltılarını zenginleştirmeye ne dersiniz? MALZEMELER 2 dilim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
Meyve Salatası ( Yaz Versiyonu ) Tarifi İçin Malzemeler *2 kivi *1 muz *2 italyan erik *1 sert şeftali *1 dilim kavun *Pembe veya mor üzüm *Vişne *Hindistan cevizi *Kaymaklı dondurma Meyve Salatası ( Yaz Versiyonu ) Tarifi Yapılışı Yaz meyveleri çok çeşitli olduğundan, hepsinden...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
225 gr yaban mersini 225 gr çilek, dilimlenmiş 225 gr kırmızı ahududu 225 gr böğürtlen Yarım fincan su Yarım fincan şeker 2 çay kaşığı mısır nişastası Limon suyu, meyvelerin tazeliğini korumak için Hazır kek altlığı, 15 cm inceliğinde dilimlenmiş 1 fincan soğuk su (kenarda bekletin) 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
858,496Konular
981,723Mesajlar
29,798Kullanıcılar
efecerrah53Son üye
Üst Alt