iltasyazilim
FD Üye
Mevsimlik Meyveleri Dondurma Tarifi İçin Malzemeler
*Şeftali, muz, yaban mersini ve böğürtlen
*Daha önce çilek, portakal, ahududu, elma, armut, kayısı, üzüm, kavun, kivi, kiraz gibi bir çok meyveyi dondurdum ve kullanırken de çok memnun kaldık
Mevsimlik Meyveleri Dondurma Tarifi Yapılışı Eğer smoothie, turta, pay, meyveli yoğurt veya meyveli kek gibi tarifleri seviyorsanız, meyveleri (mevsimine göre) hazırlayıp dondurabilirsiniz Kış ortasında istediğiniz meyveyle istediğiniz tarifi deneyebilirsiniz Ayrıca yumuşamış bozulmaya yakın meyveleri hemen kullanmayacaksanız atmayın ve hazırlayıp dondurun sonra kullanırsınız
Kabuklu meyvelerin kabuklarını soyup, dilimleyip öyle donduruyoruz Ama soyduktan sonra kararan meyvelere biraz şeker veya limon suyu sürüp oyle dondurun
Yaban mersini, çilek, ahududu, böğürtlen, kiraz (çekirdeği çıkartılmış), üzüm gibi meyveler eğer organikse yıkamadan poşetlere doldurup direk dondurucuya atabilirsiniz Ama eğer yıkamak isterseniz, süzgeçte uzun süre bekletin Mümkün olduğu kadar suyu süzülmüş olarak paketleyin (sulu olursa, kalıp şeklinde donar ve kullanırken açması çok zor olur)
Portakal, kivi, şeftali, kavun, kayısı, muz gibi kabuklu meyvelerin kabukları soyulur (eğer meyve sertse, sert şeftali gibi, önce kaynar suda 30 saniye haşlayın sonra 2 dakika kadarda buzlu suda bekletin Kabuğu kendiliğinden soyulacaktır) Çekirdekleri çıkartılır, ince ince dilimlenir Buzluğa girebilecek bir tepsiye yağlı kağıt veya streç serin ve dilimlediğiniz meyveleri tek kat olarak tepsiye dizin Öylece dondurun, sonra donmuş meyveleri poşetlere aktarın, tekrar buzluğa koyun
Elma, armut gibi doğrandıktan sonra kararan meyveleri aynı diğer meyveler gibi hazırlayın, ama tepsiye dizmeden önce bir kaç kaşık seker atın üzerine İyice karıştırın ve sonra donması için tepsiye dizin Yine aynen donduktan sonra poşetlere aktarın ve buzlukta saklayın
Afiyet olsun…
*Şeftali, muz, yaban mersini ve böğürtlen
*Daha önce çilek, portakal, ahududu, elma, armut, kayısı, üzüm, kavun, kivi, kiraz gibi bir çok meyveyi dondurdum ve kullanırken de çok memnun kaldık
Mevsimlik Meyveleri Dondurma Tarifi Yapılışı Eğer smoothie, turta, pay, meyveli yoğurt veya meyveli kek gibi tarifleri seviyorsanız, meyveleri (mevsimine göre) hazırlayıp dondurabilirsiniz Kış ortasında istediğiniz meyveyle istediğiniz tarifi deneyebilirsiniz Ayrıca yumuşamış bozulmaya yakın meyveleri hemen kullanmayacaksanız atmayın ve hazırlayıp dondurun sonra kullanırsınız
Kabuklu meyvelerin kabuklarını soyup, dilimleyip öyle donduruyoruz Ama soyduktan sonra kararan meyvelere biraz şeker veya limon suyu sürüp oyle dondurun
Yaban mersini, çilek, ahududu, böğürtlen, kiraz (çekirdeği çıkartılmış), üzüm gibi meyveler eğer organikse yıkamadan poşetlere doldurup direk dondurucuya atabilirsiniz Ama eğer yıkamak isterseniz, süzgeçte uzun süre bekletin Mümkün olduğu kadar suyu süzülmüş olarak paketleyin (sulu olursa, kalıp şeklinde donar ve kullanırken açması çok zor olur)
Portakal, kivi, şeftali, kavun, kayısı, muz gibi kabuklu meyvelerin kabukları soyulur (eğer meyve sertse, sert şeftali gibi, önce kaynar suda 30 saniye haşlayın sonra 2 dakika kadarda buzlu suda bekletin Kabuğu kendiliğinden soyulacaktır) Çekirdekleri çıkartılır, ince ince dilimlenir Buzluğa girebilecek bir tepsiye yağlı kağıt veya streç serin ve dilimlediğiniz meyveleri tek kat olarak tepsiye dizin Öylece dondurun, sonra donmuş meyveleri poşetlere aktarın, tekrar buzluğa koyun
Elma, armut gibi doğrandıktan sonra kararan meyveleri aynı diğer meyveler gibi hazırlayın, ama tepsiye dizmeden önce bir kaç kaşık seker atın üzerine İyice karıştırın ve sonra donması için tepsiye dizin Yine aynen donduktan sonra poşetlere aktarın ve buzlukta saklayın
Afiyet olsun…