meyaneli gemici çorbası tarifi Balık sevenlerin beğeneceği bir çorba Malzemeler: 1 adet balık (kaya balığı, lipsoz, kırlangıç, levrek, çinekop) 1 adet kuru soğan 2 adet defne yaprağı 2 çorba kaşığı un 1 tutam maydanoz veya dereotu 1 adet havuç su tuzlu sıvıyağ (zeytinyağı da olabilir) Hazırlanışı: Bir balığı alıp temizliyoruz Bir tencereye alıp balığın üstüne takriben 4 parmak geçecek şekilde soğuk su dolduruyoruz Üzerine defne yaprağını, maydanoz saplarını, kocaman doğranmış kuru soğanı ek ediyoruz Ocağımızın altına yakıyoruz Kaynamaya başalayınca üstüne meydana çıkan köpüğü alıyoruz Balık peşine kadar kaynatıyoruz Balık piştikten sonradan kevgir yardımıya tabağa alıyoruz ve soğumasını bekliyoruz Soğuduktan sonradan balığımızın etlerine küçük parçalar biçiminde ayıklıyoruz Bir tencereye sıvı yağı koyup üzerine un koyup çirpma teliyle karıştırıyoruz Havucu rendeleyip kavurduğumuz unun üzerine ilave edip 23 dakika kavuruyoruz Hemen balık suyunu tenceremizin içine tel süzgeçle süzüyoruz Çorbamız kaynamaya başlayınca balıkları içine ince doğranmış maydanozu koyup servis yapıyoruz Anekdot: Dilim sarımsaklı ekmek ile servis yapabilirsiniz Bir diş sarımsağı robotta zeytinyağıyla püre haline getirip fırçayla kızarmış ekmeklerin üstüne sürüp çorbayla servis yapabilirsiniz 1548688758 1548688758 meyaneligemicicorbasitarifi5c4f1d7b4a3a4meyaneligemicicorbasitarifi5c4f1d7b4a3a4 http:i27tinypiccomefi61c id