iltasyazilim
FD Üye
Meyhane Pilavı (Domatesli Biberli Bulgur Pilavı) Tarifi İçin Malzemeler
*Sıvı yağ
*1 adet orta boy soğan
*23 adet orta boy domates
*2 yeşil biber
*1 yemek kaşığı kadar salça
*2 bardak bulgur (bardak ölçüsü 200ml)
*3, 5 bardak et suyu (et suyu yoksa et bulyon)
*Tuz
*Karabiber
Meyhane Pilavı (Domatesli Biberli Bulgur Pilavı) Tarifi Yapılışı Bulgur 1 defa sudan geçirilir (benimki köy bulguru olduğu için unlu, bu yüzden)*Soğan yemeklik doğranır Domates yıkanır kabuğu soyulur küçük boyutta küp küp doğranır (domatesi kolay soymak için, tantitoni’den aldığım domates soyucuyu ısrarla tavsiye ederim Biberler yıkanır, ikiye bölünür, doğranır Tavaya (ben geniş derin granit tava kullanıyorum) yağ koyulur Soğan ve biberler ilave edilir Biraz dönderdikten sonra salça eklenir, kavrulur Bulgur ilave edilerek karıştırılır 12 dakika sonra domates eklenir, suyunu çekinceye kadar kavrulur Suyu eklenir (et bulyon koyulacaksa eklenecek olan suyun bir miktarının içinde çözdürülür, tane kalmaması için) Baharatları eklenir, kapağı kapatılır Suyunu çekene kadar pişer Altı kapatıldıktan sonra üzerine kağıt havlu koyularak kapak kapatılır, pilav dinlendirilir Afiyet olsun
Yanına ayran ya da yoğurtlu bir mezeyle harika olur
*Sıvı yağ
*1 adet orta boy soğan
*23 adet orta boy domates
*2 yeşil biber
*1 yemek kaşığı kadar salça
*2 bardak bulgur (bardak ölçüsü 200ml)
*3, 5 bardak et suyu (et suyu yoksa et bulyon)
*Tuz
*Karabiber
Meyhane Pilavı (Domatesli Biberli Bulgur Pilavı) Tarifi Yapılışı Bulgur 1 defa sudan geçirilir (benimki köy bulguru olduğu için unlu, bu yüzden)*Soğan yemeklik doğranır Domates yıkanır kabuğu soyulur küçük boyutta küp küp doğranır (domatesi kolay soymak için, tantitoni’den aldığım domates soyucuyu ısrarla tavsiye ederim Biberler yıkanır, ikiye bölünür, doğranır Tavaya (ben geniş derin granit tava kullanıyorum) yağ koyulur Soğan ve biberler ilave edilir Biraz dönderdikten sonra salça eklenir, kavrulur Bulgur ilave edilerek karıştırılır 12 dakika sonra domates eklenir, suyunu çekinceye kadar kavrulur Suyu eklenir (et bulyon koyulacaksa eklenecek olan suyun bir miktarının içinde çözdürülür, tane kalmaması için) Baharatları eklenir, kapağı kapatılır Suyunu çekene kadar pişer Altı kapatıldıktan sonra üzerine kağıt havlu koyularak kapak kapatılır, pilav dinlendirilir Afiyet olsun
Yanına ayran ya da yoğurtlu bir mezeyle harika olur