Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Meyhane pilavı nasıl yapılır? Nefis Meyhane pilavı tarifi

Meyhane pilavı nasıl yapılır? Nefis Meyhane pilavı tarifi
0
98

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
meyhane_pilavi_nasil_yapilir_nefis_meyhane_pilavi_tarifi_1615451518_8752.jpg

Bulgurla yapabileceğiniz en lezzetli klasik tanımlardan biri meyhane pilavı. Soğan ve biberin tat kattığı bu enfes pilavın yapılışı da çok kolay. Yemek yetiştiremediğiniz günlerde yarım saat içinde pişirip sofraya koyabileceğiniz meyhane pilavı nasıl yapılır ve püf noktaları nelerdir sorusunun cevabı bugünkü haberimizde.

Pirinçten daha sağlıklı olmasıyla nam salan ve sofraların vazgeçilmezi olan bulguru bu haliyle daha çok seveceksiniz. Salçalı bulgur pilavı olarak da bilinen meyhane pilavı, tanımında yer alan kuru soğan, sarımsak, biber üzere sebzelerle tadına tat katıyor. Meyhane pilavı sıhhat ve lezzet deposu bulgurla yapılan enfes bir yemek. İçinde bol ölçüde zerzevat olduğundan tek başına bir öğün olabilecek meyhane pilavı, vejetaryen ve veganların da zevkle tüketebileceği yemeklerden. Siz istek ederseniz yemeğinize su yerine tavuk ya da et suyu kullanabilir, mevsimi dışında tüketmek istemezseniz domatesi materyallerden çıkarabilirsiniz. İşte enfes meyhane pilavı tarifimiz…



MEYHANE PİLAVI TANIMI:

GEREÇLER

1,5 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet kuru soğan
2 adet domates
3 adet yeşil biber
2 adet kapya biber
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3 su bardağı sıcak su



YAPILIŞI

Soğan, sarımsak, domates ve biberleri yemeklik doğrayın.

Tereyağı ve zeytinyağını tencerede kızdırın.

Evvel soğanları akabinde biberleri ekleyip kavurun.

Sarımsağı, domatesi ve salçaları da ek edin.

Bulgurları ve suyu ekleyin.

Tuz ve karabiberi de ek edip karıştırın.

Kaynadıktan sonra altını kısın.

Kapağı kapalı halde 15 dakika kadar pişirin.

Bulgurlar suyunu çekince altını kapatıp 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın.

Afiyet olsun...
 

Similar threads

Bulgurla yapabileceğiniz en lezzetli geleneksel tariflerden biri meyhane pilavı. Soğan ve biberin tat kattığı bu enfes pilavın yapılışı da çok kolay. Yemek yetiştiremediğiniz günlerde yarım saat içinde pişirip sofraya koyabileceğiniz meyhane pilavı nasıl yapılır ve püf noktaları nelerdir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Besin kıymeti epey yüksek olan bulgur ile hazırlayabileceğiniz en lezzetli tanımlardan biri de meyhane pilavıdır. Biber, soğan ve domateslerin bulgurla ahengine inanamayacaksınız. Olağanda bulgur pilavını sevmeyenleri bile baştan çıkaracak olan meyhane pilavının kokusu mutfağınıza yayıldığında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
96
Pilavın her hali güzel ama bu hali bir başka güzel. Tadıyla damak çatlatan, sebzeler ve bulgurun enfes buluşması meyhane pilavı nasıl yapılır? İşte meyhane pilavı tarifi... Meyhane Pilavı İçin Gerekli Malzemeler 2 su bardağı pilavlık bulgur 1 kuru soğan 1 domates 2 yeşil biber 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Meyhane Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler *1 soğan *2 sivri biber *2 domates *1 çay kaşığı biber salçası *1 çay kaşığı domates salçası *1 çay kaşığı nane *Yarım çay kaşığı karabiber *Yarım çay kaşığı pul biber *2 çay kaşığı tuz *2 su bardağı bulgur *3 su bardağı sıcak su *2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Sebzeli Bulgur Pilavı ( Meyhane Pilavı ) Tarifi İçin Malzemeler *4 adet domates *45 adet yeşil biber *2 adet kuru soğan *1 yemek kaşığı domates salçası *1 yemek kaşığı biber salçası *1 tatlı kaşığı tuz *1 tatlı kaşığı pul biber *1 çay kaşığı karabiber *2 su bardağı bulgur *4 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
858,496Konular
982,148Mesajlar
30,092Kullanıcılar
isacan6791Son üye
Üst Alt