Bulgurla yapabileceğiniz en lezzetli geleneksel tariflerden biri meyhane pilavı. Soğan ve biberin tat kattığı bu enfes pilavın yapılışı da çok kolay. Yemek yetiştiremediğiniz günlerde yarım saat içinde pişirip sofraya koyabileceğiniz meyhane pilavı nasıl yapılır ve püf noktaları nelerdir sorusunun yanıtı bugünkü haberimizde.
Pirinçten daha sağlıklı olmasıyla nam salan ve sofraların vazgeçilmezi olan bulguru bu haliyle daha çok seveceksiniz. Salçalı bulgur pilavı olarak da bilinen meyhane pilavı, tarifinde yer alan kuru soğan, sarımsak, biber gibi sebzelerle tadına tat katıyor. Meyhane pilavı sağlık ve lezzet deposu bulgurla yapılan enfes bir yemek. İçinde bol miktarda sebze olduğundan tek başına bir öğün olabilecek meyhane pilavı, vejetaryen ve veganların da zevkle tüketebileceği yemeklerden. Siz arzu ederseniz yemeğinize su yerine tavuk ya da et suyu kullanabilir, mevsimi dışında tüketmek istemezseniz domatesi malzemelerden çıkarabilirsiniz. İşte enfes meyhane pilavı tarifimiz…
MEYHANE PİLAVI TARİFİ:
MALZEMELER
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet kuru soğan
2 adet domates
3 adet yeşil biber
2 adet kapya biber
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3 su bardağı sıcak su
YAPILIŞI
Soğan, sarımsak, domates ve biberleri yemeklik doğrayın.
Tereyağı ve zeytinyağını tencerede kızdırın.
Önce soğanları ardından biberleri ekleyip kavurun.
Sarımsağı, domatesi ve salçaları da ilave edin.
Bulgurları ve suyu ekleyin.
Tuz ve karabiberi de ilave edip karıştırın.
Kaynadıktan sonra altını kısın.
Kapağı kapalı halde 15 dakika kadar pişirin.
Bulgurlar suyunu çekince altını kapatıp 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
Afiyet olsun...