iltasyazilim
FD Üye
Meyhane Pilavı (Pirinçli) Tarifi İçin Malzemeler
*250 gr kuşbaşı et
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 kuru soğan
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*4 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı karabiber
*2 su bardağı pirinç
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
Meyhane Pilavı (Pirinçli) Tarifi Yapılışı
Öncelikle pirinci sıcak su ile ıslatın, beklesin Eti suyunu çekene kadar kavurun Sonra sıvı yağı ve soğanı ekleyip, kavurun Sonra salçaları ekleyip karıştırın Suyu ekleyip kısık ateşte aşağı yukarı 45 dakika eti kontrol ederek pişirin En son tuzunu ekleyin pirinci iyice nişastası gidene kadar yıkayın Ayrı bir tencerede 2 yemek kaşığı sıvı yağı ve tereyağı koyup pirinci kavurun Sonra eti içindeki suyu ile birlikte pirince karıştırın Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin 1520 dakika dinlendirip servis yapın
*250 gr kuşbaşı et
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 kuru soğan
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*4 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı karabiber
*2 su bardağı pirinç
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
Meyhane Pilavı (Pirinçli) Tarifi Yapılışı
Öncelikle pirinci sıcak su ile ıslatın, beklesin Eti suyunu çekene kadar kavurun Sonra sıvı yağı ve soğanı ekleyip, kavurun Sonra salçaları ekleyip karıştırın Suyu ekleyip kısık ateşte aşağı yukarı 45 dakika eti kontrol ederek pişirin En son tuzunu ekleyin pirinci iyice nişastası gidene kadar yıkayın Ayrı bir tencerede 2 yemek kaşığı sıvı yağı ve tereyağı koyup pirinci kavurun Sonra eti içindeki suyu ile birlikte pirince karıştırın Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin 1520 dakika dinlendirip servis yapın