iltasyazilim
FD Üye
Meyhane Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*300 gr kuzu kuşbaşı
*1 çorba kaşığı biber salçası
*1 çorba kaşığı domates salçası
*1 adet kuru soğan
*2 çorba kaşığı tereyağı
*2 çorba kaşığı sıvı yağ
*500 gr pirinç
*Tuz, karabiber
Meyhane Pilavı Tarifi Yapılışı Terayağını ve sıvı yağı tencerede eritip kuşbaşı eti kavuruyoruz
Rendelenmiş soğanı tenceremize atıp kavuruyoruz
Biber salçası ve domates salçasını tencereye koyup 1 su bardağı su koyup etimiz yumuşayana kadar kaynatıyoruz Tuz ve karabiberi koyuyoruz
Sıcak suda yıkanmış pirinçleri tencereye alıp biraz kavuruyoruz 4 su bardağı su koyup pirinçimiz pilav kıvamanına gelecek şekilde pişiriyoruz Ve dinlenmeye bırakıyoruz
Afiyet olsun
*300 gr kuzu kuşbaşı
*1 çorba kaşığı biber salçası
*1 çorba kaşığı domates salçası
*1 adet kuru soğan
*2 çorba kaşığı tereyağı
*2 çorba kaşığı sıvı yağ
*500 gr pirinç
*Tuz, karabiber
Meyhane Pilavı Tarifi Yapılışı Terayağını ve sıvı yağı tencerede eritip kuşbaşı eti kavuruyoruz
Rendelenmiş soğanı tenceremize atıp kavuruyoruz
Biber salçası ve domates salçasını tencereye koyup 1 su bardağı su koyup etimiz yumuşayana kadar kaynatıyoruz Tuz ve karabiberi koyuyoruz
Sıcak suda yıkanmış pirinçleri tencereye alıp biraz kavuruyoruz 4 su bardağı su koyup pirinçimiz pilav kıvamanına gelecek şekilde pişiriyoruz Ve dinlenmeye bırakıyoruz
Afiyet olsun