iltasyazilim
FD Üye
Meyhane Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı kalın bulgur
*4 adet domates
*4 adet biber
*2 adet kuru soğan
*3 diş sarımsak
*6 su bardağı kaynamış su
*2 yemek kaşığı salça
*2 adet tavuk bulyon
*3 yemek kaşığı margarin
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*Nane, kekik, fesleğen
Meyhane Pilavı Tarifi Yapılışı Kuru soğanları küp küp doğrayıp tenceremize margarin ve sıvı yağ ekleyip hafif pemleşinceye kadar kavuruyoruz Daha sonra biber ve domatesleri de ince ince doğrayıp salçayla birlikte üzerine ekliyoruz Biraz karışmalarını sağladıktan sonra içerisine sarımsakları rendeliyoruz Bulguru sosun içine atıp karıştırıyoruz ve tavuk bulyonlari da ekleyip kavuruyoruz Kaynamış suyu kavrulan bulgura döküyoruz, kekik, nane ve fesleğen de ekleyip kısık yerde 1520 dk suyunu çekene kadar pişiriyoruz Altını kapatıp demlenmesini bekledikten sonra servis yapabilirsiniz Afiyet olsun
*3 su bardağı kalın bulgur
*4 adet domates
*4 adet biber
*2 adet kuru soğan
*3 diş sarımsak
*6 su bardağı kaynamış su
*2 yemek kaşığı salça
*2 adet tavuk bulyon
*3 yemek kaşığı margarin
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*Nane, kekik, fesleğen
Meyhane Pilavı Tarifi Yapılışı Kuru soğanları küp küp doğrayıp tenceremize margarin ve sıvı yağ ekleyip hafif pemleşinceye kadar kavuruyoruz Daha sonra biber ve domatesleri de ince ince doğrayıp salçayla birlikte üzerine ekliyoruz Biraz karışmalarını sağladıktan sonra içerisine sarımsakları rendeliyoruz Bulguru sosun içine atıp karıştırıyoruz ve tavuk bulyonlari da ekleyip kavuruyoruz Kaynamış suyu kavrulan bulgura döküyoruz, kekik, nane ve fesleğen de ekleyip kısık yerde 1520 dk suyunu çekene kadar pişiriyoruz Altını kapatıp demlenmesini bekledikten sonra servis yapabilirsiniz Afiyet olsun