iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet orta boy kuru soğan 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı biber salçası 8 adet cherry domates 1 adet orta boy dolmalık kırmızı biber 1 adet orta boy yeşil biber 1,5 su bardağı pilavlık bulgur 3 su bardağı sıcak tavuk suyu 12 çay kaşığı tuz 14 çay kaşığı karabiber
NASIL YAPILIR?
Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın Sarımsakları ince ince dilimleyin Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız kırmızı ve yeşil biberleri iri parçalar halinde kesin Ayıklanmış pilavlık iri bulguru bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürün Tereyağını, zeytinyağı ilavesiyle geniş tabanlı bir pilav tenceresinde eritin Kuru soğan ve sarımsakları orta ateşte hafif bir renk alana kadar kavurun Biber ve domates salçasını ekleyip karıştırın Renkli biberleri katıp kavurma işlemini sürdürün Suyunu süzdüğünüz bulgurları katıp kısa bir süre karıştırın Sıcak tavuk suyu, tuz, karabiber ve ortadan ikiye böldüğünüz kiraz domatesleri katıp kısık ateşte, kapağı kapalı tencerede pişirin Üzerine kağıt havlu serip kapağını kapattıktan sonra demlenmeye bıraktığınız pilavı ılık olarak sevdiklerinizle paylaşın
1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet orta boy kuru soğan 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı biber salçası 8 adet cherry domates 1 adet orta boy dolmalık kırmızı biber 1 adet orta boy yeşil biber 1,5 su bardağı pilavlık bulgur 3 su bardağı sıcak tavuk suyu 12 çay kaşığı tuz 14 çay kaşığı karabiber
NASIL YAPILIR?
Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın Sarımsakları ince ince dilimleyin Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız kırmızı ve yeşil biberleri iri parçalar halinde kesin Ayıklanmış pilavlık iri bulguru bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürün Tereyağını, zeytinyağı ilavesiyle geniş tabanlı bir pilav tenceresinde eritin Kuru soğan ve sarımsakları orta ateşte hafif bir renk alana kadar kavurun Biber ve domates salçasını ekleyip karıştırın Renkli biberleri katıp kavurma işlemini sürdürün Suyunu süzdüğünüz bulgurları katıp kısa bir süre karıştırın Sıcak tavuk suyu, tuz, karabiber ve ortadan ikiye böldüğünüz kiraz domatesleri katıp kısık ateşte, kapağı kapalı tencerede pişirin Üzerine kağıt havlu serip kapağını kapattıktan sonra demlenmeye bıraktığınız pilavı ılık olarak sevdiklerinizle paylaşın